Sport

Scandal în fotbal

Fotbaliștii din Liga 1, în conflict cu AFAN-ul lui Emilian Hulubei. Jucătorii nu înțeleg de ce trebuie să între în șomaj tehnic.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Având în vedere că țara noastră este grav afectată de epidemia de coronavirus sezonul de fotbal a fost amânat. Nu se mai fac antrenamente și nu se mai țin meciurile. În această situație cluburile de fotbal sunt nevoite să găsească o soluție de moment. Șomajul tehnic pare a fi varianta cea mai potrivită pe timp de criză însă jucătorii sunt total nemulțumiți.

Fotbaliștii nu sunt de acord cu directivele date de AFAN-ul lui Emilian Hulubei.

Fotbaliștii din Liga 1, aduc critici dure în urma decizie de a intra în șomaj tehnic. Ei nu vor să accepte așa ceva și fac scandal pentru a se revizui directiva

Advertisment

AFAN-ul lui Emilian Hulubei împreună cu ministrul Sportului, au încercat să vină în sprijinul fotbaliștilor cu soluții optime pentru a ajuta cluburile din Liga 1. Aceștia au solicitat plafonarea salariilor la 75% în baza ordonanței din 18 martie 2020. În această situație fotbaliștii vor primi șomaj tehnic adică bani suportați de stat și nu se vor întrerupe contractele de activitate sportivă.

Advertisment

Dat fiind faptul că fotbaliștii din Liga 1, au salarii lunare mult mai mari decât vor primi acum le este foarte greu să se acomodeze cu acest venit.

Fotbaliștii din Liga 1 nu pot accepta ideea de șomaj tehnic

În primă fază s-a crezut că fotbaliștii vor primi 75% din cuantumul salariilor însă veniturile lor lunare pentru acest moment se referă la 75% din salariul mediu.

Cluburile din Liga 1 au luat decizia finală. Toți fotbaliștii vor intra în șomaj tehnic. Poli Iaşi și CSM București au decis să suspende contractele până când nu se stopează răspândirea coronavirusului. Începând din 24 martie 2020 s-au suspendat contractele sportivilor pe toată perioada stării de urgență.

În acest timp, în care nu se face nici o activitate sportivă, fotbaliștii vor beneficia de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente activității sportive. Această suma nu trebuie să depășească procentul de 75% din câștigul salarial mediu brut. Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 stă la baza acestei decizii.

Pe baza acestui motiv apar diverse controverse între fotbaliști și cluburi. Emilian Hulubei știe că fotbaliștii din Liga 1 nu vor accepta șomajul tehnic. Aceștia nu sunt obișnuiți să primească lunar o suma de bani atât de mică. Prin urmare se așteaptă să urmeze o serie de discuții în contradictoriu până ce se va ajunge la un numitor comun. Totuși el face apel tuturor sportivilor și le solicită maxima înțelege în această situație în care sectorul sportiv are atât de mult de pierdut.

Advertisment
Advertisment