Sport

Rugani și Matuidi, de la Juventus, s-au vindecat de Covid-19

Cei 2 fotbaliști de la gigantul club din Italia au fost vindecați după mai mult de o luna de la depistare.

Advertisment
Advertisement

Pandemia de coronavirus face victime pe întreg globul. Covid-19 a fost contactat și de numeroase persoane din fotbal. Daniele Rugani și Blaise Matuidi au fost printre primii mari jucători infectați.

Cei 2 s-au vindecat după mai bine de o luna

Daniele Rugani a fost primul fotbalist al lui Juventus depistat cu Covid-19. În plus, și logodnica sa a contactat virusul. Problema care i-a îngrijorat foarte tare pe cei 2 e că femeia e însărcinată.

Advertisment

După puțin timp de la infectarea lui Daniele Rugani, francezul Blaise Matuidi a fost și el testat pozitiv. Ca și coechipierul sau, Matuidi a fost asimptomatic.

Advertisment

Juventus a confirmat miercuri faptul că fotbaliștii au învins coronavirusul. În conformitate cu protocolul, ei au fost testați de două ori, iar rezultatele au fost negative. Drept urmare, jucătorii nu mai sunt obligați să fie izolați la domiciliu.

Argentinianul Paulo Dybala, jucător tot la Juventus, a fost și el depistat cu coronavirus. De asemenea, și iubita lui este infectată. Fotbalistul a anunțat că starea celor 2 s-a îmbunătățit, însă ei nu au scăpat de virus.

Zeci de jucători, depistați cu Covid-19

Pandemia a făcut foarte multe victime și în lumea fotbalului. Printre cei mai cunoscuți jucători infectați(excluzându-i pe cei menționați anterior), se numără Hudson Odoi de la Chelsea, Timo Hubers de la Hannover, Gabbiadini de la Sampdoria și Patrick Cutrone de la Fiorentina.

Deportivo Alaves are de asemenea 3 jucători infectați, iar Valencia nu mai puțin de 10. De asemenea, probleme mari sunt și în Anglia. Clubul West Ham United a anunțat că 8 jucători au fost testați pozitiv. Și antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, a contactat virusul asiatic. Acesta s-a recuperat. Fatih Terim, tehnicianul celor de la Galatasary, a fost și el testat pozitiv.

Toate campionatele de fotbal din Europa, cu excepția celui din Belarus, au fost suspendate. Federațiile caută acum soluții pentru încheierea sezonului actual.

Advertisment
Advertisment