Sport

România s-a impus aseară în faţa Austriei cu scorul de 3-2!

România a obținut o victorie mare la Klagenfurt, în fața Austriei! Tricolorii sunt pe primul loc în Liga Națiunilor după ce s-au impus cu 3-2, în cel mai bun meci făcut în ultimii ani.

Advertisment
Advertisement

Denis Alibec a marcat încă din minutul 3, Austria a egalat până la pauză, iar repriza secundă a fost una excelentă. În ziua în care împlinește 34 de ani, Dragoș Grigore a făcut 2-1, iar apoi Maxim, cu un lob excelent, a majorat avantajul României. Austria a presat pe final, însă nu a putut decât să reducă din diferență, prin Onisiwo. România închizând meciul după 94 minute de joc, cu scorul final 2-3 pentru tricolorii lui Rădoi.

Austriecii au răbufnit: „România nu merita să câștige!”

Adversarii susțin că au fost mai buni aseară și nu meritau să piardă. ”Nici nu știu cum am primit cele trei goluri”, a declarat Hinteregger, al doilea căpitan

Advertisment

Chiar și conduși acasă cu 1-3, învinși la final, 2-3, jucătorii și selecționerul Austriei susțin că rezultatul e nedrept. Cred că doar greșelile lor individuale și o eroare a arbitrului au decis meciul de la Klagenfurt.

Advertisment

Presa austriacă are o altă părere decât echipa şi tehnicianul austriac

„Austria, jenantă împotriva României”, au titrat austriecii de la krone.at. „Faliment amar şi neaşteptat pentru naţionala noastră în Liga Naţiunilor. Jucătorii lui Franco Foda au fost nevoiţi să recunoască înfrângerea în faţa unor români oneşti”, au mai scris.

Austriecii au remarcat faptul că Mirel Rădoi a făcut cinci schimbări faţă de meciul cu Irlanda de Nord, scor 1-1, inclusiv coordonatorul Ianis Hagi şi George Puşcaş, şi i-a susprins pe gazde cu un presing avansat la început, când a venit şi golul lui Alibec.

„În minutul 70, românii au făcut ca lucrurile să pară clare. Maxim a beneficiat de o pasă în spate complet nereuşită a lui Stefan Posch şi a lobat mingea într-un mod remarcabil peste portarul Schlager.

Patru minute mai târziu, Austria a scăpat de al patrulea gol când după o lovitură liberă a lui Gabi Iancu. când mingea a sărit înapoi în teren (n.r. din bară)… Prima înfrângere la Klagenfurt, după patru victorii la rând, nu a mai putut fi evitată”.

Advertisment
Advertisment