Sport

România ar putea găzdui mai multe meciuri la EURO

București va fi unul dintre orașele gazdă ale EURO 2020, competiție care a fost amânată pentru anul viitor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Capitală României are de organizat 4 partide din cadrul Campionatului European care va avea loc la anul. Dintre acestea, 3 meciuri sunt în grupe și unul în optimile de finală.

România ar putea găzdui chiar mai multe partide

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre meciurile pe care București le va organiza la Campionatul European. Astfel, pe lângă cele 4 deja confirmate, România ar putea primi și alte partide. Acest lucru vine în contextul în care mai multe orașe europene nu vor mai avea posibilitatea din cauza pandemiei de coronavirus.

Advertisment

Ionuț Stroe spune că unele orașe care ar trebuie să organizeze meciuri simt mult mai dur efectele pandemiei de coronavirus. Mai mult, acestea ar fi anunțat deja că întâmpin[ dificultăți în a își onora angajamentul luat.

Advertisment

În această situație, Ministrul Tineretului și Sportului a spus că România și-a arătat disponibilitatea pentru a prelua organizarea acelor partide. El consideră că e un lucru care ține de onoarea, imaginea și poibilitățile țării.

Ionuț Stroe a vorbit deja cu premierul Orban și cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. În urma discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că țara noastră e dispusă să organizeze mai multe partide din cadrul Euro 2020.

Ministrul a redactat o Hotărâre de Guvern care va reconfirma oficial angajamentul României pentru organizarea evenimentului sportiv. El spune că cel mai probabil miercuri va intra în ședința de Guvern.

Campionatul European a fost amânat din cauza pandemiei

Oficialii UEFA au hotărât, în urma unei videoconferințe, amânarea Euro 2020, din cauza Covid-19. Astfel, competiția va avea loc în vara anului viitor, între aceleași date, 11 iunie-11 iulie.

Turneul ar fi trebuit să aibă loc în vara aceasta. Oficialii anulaseră deja toate rezervările făcute în Copenhaga, unul dintre orașele organizatoare, înainte să ia decizia de amânare a evenimentului fotbalistic.

La Euro 2020 vor participa 24 de echipe, iar meciurile ar trebui să fie organizate în 12 orașe, dacă nu se schimbă nimic.

Advertisment
Advertisment