Sport

Probleme în atac pentru Barcelona

Barcelona se chinuie să găsească formula perfectă pentru atacul său, unii jucători fiind loviți de accidentări sau nu au reușit să se adapteze.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Probleme din atacul formației din Barcelona au ținut deja o serie de titluri în acest sezon. Dezbaterile, controversele și situațiile complicate au pus stăpânire pe linia din față a catalanilor.

Accidentarea lui Luis Suarez este una din problemele cele mai importante. Uruguayanul se află încă în recuperare după ce a fost operat în ianuarie. Pierderea lui Suarez a fost o lovitură uriașă pentru echipă. Formația din capitala Cataloniei a rămas fără punct de referință în atac în absența acestuia.

Advertisment

Poziția lui Antoine Griezmann în cadrul echipei

Francezul a sosit pe Camp Nou de la Atletico Madrid după o telenovelă care a ținut paginile tuturor publicațiilor sportive vara trecută. Abilitățile sale nu lasă loc de îndoieli, dar Barcelona nu a putut găsi un loc pentru un alt număr 9 în echipa sa.

Advertisment

Astfel, Griezmann a trebuit să se obișnuiască să joace aripă. Însă, procesul de adaptare a sa pe această poziție nu a fost cel mai ușor.Pe parcursul sezonului însă, chimia sa cu coechipierii  a crescut din ce în ce mai mult.

Catalanii au și alte probleme în atac

Dembele este o altă pierdere importantă pentru catalani. Francezul a suferit două accidentări destul de grave în acest sezon și va fi inapt de joc până la vară.

Având în vedere că Dembele și Suarez nu sunt apți de joc, Barcelona a trebuit să cheltuiască 18 milioane de euro pentru a îl aduce pe Martin Braithwaite de la Leganes. Afacerea a fost realziată în condiții de urgență, în afara perioadei de transfer. Braithwaite s-a descurcat bine până acum, performanțele sale fiind destul de surprinzătoare.

Un alt aspect important este telenovela din jurul revenirii lui Neymar. Numele brazilianului continuă să fie pe buzele oficialilor clubului. Rar trece o săptămână în care viitorul lui Neymar și o posibilă mutare la Barcelona nu sunt discutate, poveste pe care chiar el o tot alimentează.

Totodată, plecarea lui Carles Perez nu a fost de cel mai bun augur. Mutarea sa la Roma nu a fost agreată de către toată lumea. Clubul avea nevoie de întăriri în atac, dar Perez tot a fost lăsat să plece. Deși este doar un contract de împrumut, italienii au o opțiune de cumpărare obligatorie pentru 11 milioane de euro.

Lionel Messi este cel mai nemulțumit de toate aceste probleme. Argentinianul încă este un pilon al atacului Barcelonei. Acesta i-a luat la rost pe oficialii clubului. Eric Abidal a fost prima sa țintă, apoi a venit rândul Consiliul de Administrație al clubului.

Advertisment
Advertisment