Sport

Pariurile sportive pe timp de coronavirus

Cu câteva excepții minore, sportul este suspendat peste tot în lume. Ca urmare, agențiile de pariuri din întreaga lume s-au adaptat situației curente.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În prezent, sportul este oprit în majoritatea țărilor lumii. Fotbalul, handbalul, tenisul și Formula 1 sunt doar câteva dintre sporturile care umpleau arene și țineau milioane de oameni cu sufletul la gură în fața televizoarelor. Multe dintre stadioane și arene s-au transformat în spitale.

Marile perdante ale crizei cauzate de coronavirus și în lumea sportului sunt agențiile de pariuri. Acestea suferă pierderi de sute de milioane de euro ca urmare a suspendării campionatelor. Astfel, case de pariuri din întreaga lumea s-au adaptat și au introdus pariuri din ce în ce mai inedite.

Advertisment

Pariuri pe jocuri video și vreme

Fotbalul mai este ținut în viață în doar 4 țări: Belarus, Burundi, Nicaragua, Tadjikistan. În aceste condiții, agențiile de pariuri au schimbat foaia și au introdus în ofertele lor competițiile de jocuri video. Astfel, campionatele de FIFA, CS GO sau World of Warcraft au devenit brusc o miză pentru pariorii din întreaga lume.

Advertisment

O ofertă și mai interesantă a introdus o casă de pariuri din Statele Unite ale Americii. Astfel, aceștia le permite jucătorilor să parieze pe starea vremii. Se pot miza sume de bani pe temperaturile maxime, minime sau pe cantitățile de precipitații din orașe precum Los Angeles sau Philadelphia. Pariorii pot miza și pe ce se întâmplă în emisiuni populare, cum sunt American Idol și Westworld.

Piața de pariuri sportive a scăzut cu 95% în SUA

Peste tot în lume, volumul pariurilor a scăzut dramatic, cu tot cu încercările caselor de pariuri de a se adapta. Statisticile din SUA arată că piața pariurilor se apropia de 8 miliarde de dolari. Piața din Mare Britanie a ajuns în 2019 la 3,2 miliarde de lire.

Criza generată de COVID-19 afectează în mod dramatic domeniul pariurilor din punct de vedere financiar. Pierderile pe care le vor înregistra agențiile nu pot fi estimate în acest moment, deoarece vor evolua în funcție de durata pauzelor competiționale.

Salvarea caselor de pariuri ar putea veni din banii încasați din turneele de poker și cazinourile online. Acest lucru se datorează faptului că mulți oameni stau acasă în această perioadă și investesc mai mulți bani în activitățile online.

 

Advertisment
Advertisment