Sport

Pandemia a încheiat campionatul de fotbal din Belgia

Perioada de criză cauzată de pandemia de COVID-19 provoacă tot mai multe probleme. Nici fotbalul nu a scăpat neafectat, majoritatea campionatelor fiind suspendate pe perioade nedeterminate.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Majoritatea ligilor profesioniste din lume mențin măsura suspendării competițiilor interne. Totuși, există și campionate care și-au anunțat deja câștigătorii, chiar dacă mai erau meciuri de disputat.

Astfel, după Uganda, care a anunțat ieri că Vipers este noua campioană a țării la fotbal, a venit rândul Ligii Profesioniste din Belgia să pună capăt mai devreme sezonului actual.

Advertisment

Club Brugge va fi noua campioană a Belgiei

Ținând cont de votul unanim al Consiliului de Administrație al Ligii Profesioniste privind încheierea sezonului, Club Brugge va primi titlul de campioană. Aceasta îl câștigase ultima dată în 2018 și va merge în grupele Ligii Campionilor pentru al doilea sezon la rând. Chiar dacă votul va trebui să fie aprobat și de Adunarea Generală, acest lucru reprezintă doar o formalitate.

Advertisment

Formația pregătită de fostul internațional Philippe Clement a adunat 70 de puncte. Astfel avea deja un avans considerabil de 15 puncte față de ocupanta locului doi, Gent. Podiumul este completat de Charleroi, cu 54 de puncte.

Decizia va fi făcută oficială pe 15 aprilie, întrucât factorii de decizie vor trebui să stabilească ce se întâmplă cu echipele care se află pe locuri retrogradabile sau cu cele care au terminat în divizia secundă pe poziții de promovare.

 

Locurile pe care au terminat sezonul Denis Drăguș, Boloni, dar și echipa lui Ianis Hagi

Echipa antrenată de românul Ladislau Boloni va ajunge în Europa League. Formația se află pe poziția 4 în clasament în acest moment, cu 53 de puncte, unul mai puțin față de ocupanta ultimului loc al podiumului.

Denis Drăguș (Standard Liege) va juca de asemenea în Europa League sezonul următor. Formația la care activează a încheiat pe locul 5, în urma echipei lui Boloni, cu 49 de puncte.

Formația de care aparține Ianis Hagi (împrumutat la Rangers până în vară), Genk, a încheiat sezonul pe locul 7. În sezonul trecut reușise să cucerească titlul.

Toate marile campionate au fost lovite de pandemia de coronavirus

Marile campionate ale Europei (Serie A, Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1) au fost suspendate rând pe rând ca urmare a răspândirii rapide a noului coronavirus.

În afară de campionatul din Belarus, toate celelalte competiții din Europa au fost suspendate, salariile fotbaliștilor fiind reduse, iar unii dintre ei au fost trimiși în șomaj tehnic. Aceste lucruri se intâmplă inclusiv în România.

Advertisment
Advertisment