Sport

Oficialii din fotbalul englez discută reluarea Premier League

Oficialii Premier League, English Football League (EFL), Professional Footballers’ Association (PFA), English Football Association (FA) și cei ai guvernului britanic se întâlnesc vineri pentru a decide viitorul fotbalului din această țară.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Criza provocată de coronavirus a pus stăpânire și pe fotbal, majoritatea campionatelor fiind suspendate. Și cel mai urmărit campionat de fotbal din lume, Premier League, a fost afectat. Acesta a fost suspendat în primă fază până la data de 30 aprilie.

Fotbalul englez s-ar putea suspenda pe termen nedefinit

Este de așteptat ca data reluării primei ligi din Anglia să fie amânată pentru una ulterioară. BBC anunță că oficialii din Premier League ar putea alege să amâne pentru luna mai reîntoarcerea fotbalului pe teren. Același lucru l-au anunțat și oficialii din Bundesliga.

Advertisment

Totuși, este luată în considerare și suspendarea pe termen nedeterminat a campionatului. Măsura a fost luată și în La Liga Santander, Serie A sau Ligue 1.

Advertisment

Momentan există mai multe posibilități luate în calcul pentru disputarea ultimelor partide din fotbalul englez. Una dintre ele este ca meciurile să se joace în China, țara unde a început pandemia. Totuși, China și-a închis recent granițele, astfel că această opțiune este una dificilă.

O altă variantă ar fi organizarea meciurilor în formatul Cupei Mondiale. Astfel, toate meciurile ar urma să se joace într-o anume zonă din Anglia. Echipele ar urma să fie cazate în hoteluri diferite pe timpul perioadei competiției.

Acest eveniment important ar putea ușura pierderile cauzate de dispariția banilor din drepturile TV. Una dintre posibilele locații pentru această competiție ar fi St. George’s Park, baza din Staffordshire a celor de la FA.

Reducerea salariilor fotbaliștilor

Perspectiva tăierii salariilor pentru jucători este luată în considerare de oficialități. Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, s-a adresat fotbaliștilor într-o conferință de presă ce a avut loc joi. Acesta le-a solicitat să accepte tăierile de salarii, pentru a ajuta economia în aceste vremuri grele.

Jucători de la diverse cluburi din Championship (a doua divizie engleză), cum sunt Leeds United sau Birmingham City au acceptat deja o reducere a salariilor. De asemenea, antrenorul lui Bournemouth, Eddie Howe și cel al lui Brighton, Graham Potter, au acceptat în mod voluntar tăierea salariilor.

Cu toate astea, sunt și cluburi precum Tottenham Hotspur, care au trimis staff-ul în concediu, iar jucătorilor nu le-au fost micșorate veniturile salariale.

Advertisment
Advertisment