Sport

Nuno Claro spune că România l-a învățat să fie răbdător

Gigi Becali a avut dreptate când i-a spus lui Nuno că răbdarea este cheia succesului. El l-a îndrumat cu sfaturi prețioase..

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Fostul portar Nuno Claro, multiplu campion cu CFR, povestește despre cum s-a adaptat în România. Totodată el povestește despre experiența de viață dar și de cum s-a dezvoltat la CFR Cluj.

Nuno Claro, fotbalistul portughez face dezvăluiri importante

Nuno este unul dintre portughezii care au ajuns de-a lungul timpului să joace la Cluj. Fostul portat de la CFR, are 43 de ani, și a ales să rămână în România alături de soția sa.

Advertisment

Acesta a câștigat 3 trofee de campion cu “feroviarii” a apărat foarte bine la meciurile în care a jucat în perioada 2007 și 2013. De câteva luni, Nuno este antrenor cu portarii la câteva loturi de juniori ale multiplei campioane a României.

Advertisment

Nuno Clari vorbește despre experiență să de viață

Nuno împreună cu soția să Teodora, conduc o afacere. Cei doi au un restaurant și o pensiune, “Panoramic Cetățuie”, ce oferă o priveliște încântătoare asupra orașului. Claro este căsătorit cu o româncă și a învățat foarte multe despre români și România de când este aici.

El iubește Clujul, parcă a fost aici dintotdeauna. Acesta consideră că CFR Cluj a fost pentru el poartă spre Europa. A ajuns să facă performanță la acest club, aici s-a dezvoltat și a hotărât că aici va rămâne.

El spune că în România a învățat să aibă răbdare și să creadă mai mult în el, în forțele proprii. A început să vorbească destul de bine limba română. La început în 2007 vorbea cunoaștea doar termenii de fotbal.

Dar nu i-a fost greu să învețe româna fiind o limba apropiată de portugheza. Nuno își amintește cu nostalgie de perioada când a cunoscut-o pe Teodora, Cei doi sunt de 8 ani împreună. Ea a fost unul dintre motivele principale pentru care a rămas în România.

Printre planurile lui se numără și școala de antrenori, pe care vrea să o termine. Deocamdată deține licența B, dar bineînțeles că își dorește mai mult pe viitor.

În fotbal, niciodată nu se știe, se poate întâmplă orice. El își dorește foarte mult să îi învețe fotbal pe copiii de la CFR, să le împărtășească din experiență lui.

Nuno știe că în fotbal e foarte dificil de ajuns sus în top însă e și mai dificil să reziști de-a lungul timpului. Fotbaliștii trebuie să aibă respect și să fie mereu concentrați.

De când locuiește în Cluj a văzut că oamenii de aici sunt primitori, au un suflet bun și sunt carismatici. Când a jucat cu cei de la FC Olt i-a rugat să vorbească mai rar să îi poată înțelege. Și că orice străin stabilit în România iubește mâncarea românească, în special sarmalele.

Advertisment
Advertisment