Sport

Novak Djokovic, descalificat de la US Open

Grand Slam-ul de la Flushing Meadows a rămas fără principalul favorit, Djokovic căzând pradă propriilor frustrări.

Advertisment
Advertisement

Momente incredibile la US Open: Novak Djokovic a fost descalificat de la Grand Slam-ul american în optimi după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul a venit imediat după ce sârbul și-a cedat serviciul, iar Pablo Carreno Busta trecuse în avantaj în primul set, scor 6-5.​

Incidentul a avut loc în primul set al meciului cu Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, la scorul de 5-6, după ce adversarul lui Nole reuşise break-ul. Djokovic a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva.

Advertisment

Cum s-a întâmplat

Djokovic se afla la serviciu la scorul de 5-5. După ce a condus cu 40-0, Pablo Carreno Busta a reușit să convertească șansa de break la 15-40, iar imediat după ce a pierdut punctul Novak Djokovic a trimis mingea spre tribuna din spatele său.

Advertisment

Din păcate, mingea a lovit-o pe arbitra de linie de pe acea parte, iar aceasta s-a prăbușit pe teren cu probleme de respirație. După câteva momente de panică, aceasta și-a revenit, însă supervizorul turneului a aplicat regulamentul, iar Nole a fost descalificat.

Cu toate că și-a recunoscut vina și și-a cerut scuze, liderul mondial nu a putut întoarce decizia.

Cu doar câteva minute înainte, Nole lovise, tot în semn de frustrare, cu mingea reclamele de pe marginea terenului. Fără însă să pună în pericol pe cineva.

Novak Djokovic era neînvins în sezonul 2020

Reacţia USTA (United States Tennis Association) după descalificarea lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară. Forul care guvernează tenisul în Statele Unite a emis un comunicat. Care a fost preluat şi postat de organizatorii de la US Open.

„În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open. Şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu. Asta pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident.”, se arată în comunicat.

Advertisment
Advertisment