Sport

Modificare importantă pentru Jocurile Olimpice

Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime în fiecare zi. Sportul nu a rămas nici el neafectat, multe competiții fiind nevoie să se amâne sau sa își schimbe formatul.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care erau programate sa înceapa pe 24 iulie 2020, au ajuns la o înțelegere și acestea vor fi amânate pentru anul viitor. Decizia vine în urma pandemiei de coronavirus care a lovit întreaga lume.

Schimbarea limitei de vârstă pentru Jocurile Olimpice

FIFA ar putea ridica limita de vârstă pentru turneul de fotbal masculin la Jocurile Olimpice rearanjate în vara următoare, de la Tokyo, la 24 de ani. În prezent limita de vârstă e de 23 de ani.

Advertisment

Organizația de conducere a sportului a recomandat modificarea limitei pentru a permite participarea jucătorilor eligibili pentru Jocurile din acest an, care au fost amânate din cauza pandemiei coronavirus.

Advertisment

Conform propunerii, jucătorii născuți la sau după 1 ianuarie 1997 vor putea juca. Acesta nu a fost încă aprobat de Biroul FIFA. Turneul va începe înainte de ceremonia de deschidere din 23 iulie, 2021.

Conform regulamentului, trei jucători care depășesc limita de vârstă vor putea fi selectați pentru fiecare națiune.

Și alte competiții importante au suferit modificări

Pandemia de coronavirus duce la schimbare formatului a multe alte competiții sportive. Campionatul de fotbal al Angliei, de exemplu, este afectat de Covid-19.

Momentan există mai multe posibilități luate în calcul pentru disputarea ultimelor partide din fotbalul englez. Una dintre ele este ca meciurile să se joace în China, țara unde a început pandemia. Totuși, China și-a închis recent granițele, astfel că această opțiune este una dificilă.

O altă variantă ar fi organizarea meciurilor în formatul Cupei Mondiale. Astfel, toate meciurile ar urma să se joace într-o anume zonă din Anglia. Echipele ar urma să fie cazate în hoteluri diferite pe timpul perioadei competiției.

Pe de alta parte, Belgia a decis sa pună capăt sezonului actual de fotbal, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, după Uganda, care a anunțat ieri că Vipers este noua campioană a țării la fotbal, a venit rândul Ligii Profesioniste din Belgia să pună capăt mai devreme sezonului actual. Campioana a fost desemnata Club Brugge.

Și în Romania coronavirusul a dus la suspendarea competițiilor. Oficialii din sportul rege încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru încheierea sezonului actual.

Advertisment
Advertisment