Sport

Marile perdante ale încheierii premature a sezoanelor în fotbal

Marile perdante ale încheierii premature a sezoanelor în fotbal Dacă actualul sezon de fotbal va fi anulat din cauza crizei provocate de coronavirus, atunci multe echipe vor suferi pierderi importante.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În fotbal se resimt efectele negative ale pandemiei de coronavirus. Majoritatea competițiilor au fost suspendate pe termen nedefinit. Unele federații iau în considerare anularea completă a sezonului curent.

Luând la rând ligile și competițiile, printre echipele care vor pierde foarte mult dacă nu vor duce competițiile la bun sfârșit se află nume importante. Câteva dintre acestea sunt Liverpool, PSG, Lazio, Atalanta, Getafe sau Atletico Madrid.

Advertisment

Ce echipe din Premier League ar avea de suferit

Liverpool nu a mai câștigat titlul în Anglia de 30 ani, suferind mai multe dezamăgiri crunte de-a lungul timpului. Dar o ratare a trofeului în acest sezon le-ar depăși cu mult pe toate.

Advertisment

Cormoranii au ajuns, în sfârșit, sub comanda lui Jurgen Klopp să fie în vârful clasamentului. Aceștia au un avans de 25 de puncte față de ocupanta locului secund, Manchester City. Sunt la doar două victorii de câștigarea matematică a titlului.

Anularea actualei stagiuni de Premier League i-ar lăsa pe cei de la Liverpool să râvnească la titlul de campioană a Angliei pentru încă cel puțin un an.

Leicester City este una din formațiile care au reușit să își canalizeze foarte bine bugetul în acest sezon. Astfel, au reușit să obțină o calificare în Champions League pentru sezonul 2020 – 2021, reușită care s-ar nărui în cazul anulării definitive a competiției.

Cluburile spaniole și italiene vor fi și ele afectate

Ca și în cazul echipelor engleze, și în La Liga Santander există cluburi care au obținut rezultate bune în acest sezon și ar pierde enorm. Una dintre revelațiile din competițiile europene de anul acesta este Getafe.

Getafe ocupă în prezent locul 6 în prima ligă din Spania și s-au calificat în optimile de finală ale Europa League. Cea din urmă performanță vine după ce au reușit în mod surprinzător să o elimine pe Ajax Amsterdam în șaisprezecimi.

Clubul din Madrid ar fi una dintre marile perdante dacă sezonul va fi făcut uitat, pentru că vor pierde șansa de a se califica în Champions League. Totodată, nu vor avea nici ocazia să meargă mai departe în Europa League.

Atletico Madrid nu a avut un sezon prea bun în campionatul intern. Totuși, eliminarea campioanei Europei, Liverpool, din Champions League le-a redat speranța jucătorilor, cât și antrenorului Diego Simeone. Cel mai important trofeu european e singurul care le lipsește atât lui Ateltico, cât și lui Simeone.

Simone Inzaghi se luptă pentru a-i aduce lui Lazio primul titlu din 2000. Clubul din capitala Italiei este la doar un punct în spatele lui Juventus. Un sezon anulat ar pune capăt aspirațiilor formației din Roma. De asemenea, Ciro Immobile și-ar vedea duse pe apa sâmbetei cele 27 de goluri marcate în actuala stagiune și, implicit, titlul de goalgeter.

 

Advertisment
Advertisment