Sport

Marele Premiu al Australiei, Formula1 a fost amânat

S-a făcut un anunț oficial Formula 1 nu va mai avea loc pentru că un membru al echipei McLaren, a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Formula 1 are de suferit din cauza haosului provocat de coronavirus. Se ţin două curse la Bahrain cu porţile închise. Un nou sezon de Formulă 1 se pregătea de start în acest weekend la Melbourne dar a fost amânat. Se pare că toate sporturile mondiale au de suferit din cauza coronavirusului.

S-a anulat marele premiu Formula 1 care trebuia să aibă loc la sfarsitul săptămânii

Organizatorii au anunțat de curând anularea Marelui Premiu al Australiei. Încă nu se știe dacă Grand Prix-ul Bahrainului, programat săptămâna viitoare, va avea loc dar sunt șanse mari că și acesta să se anuleze.

Advertisment

Pentru început organizatorii au spus că această cursă de la Melbourne se va desfăşura după programul stabilit. Acum lucrurile nu mai sunt așa de sigure pentru că virusul s-a extins și a apărut panică în lumea sportului.

Advertisment

Prima etapă din Formulă 1 nu va mai avea loc săptămâna asta. Un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv și a adus teamă printer participanți.

Echipa McLaren abia aștepta să participle la Marele Premiu al Australiei

Prima etapă a sezonului 2020 din Formulă 1, se arată promițătoare pentru Mc Laren însă s-a anulat. Un membru al echipei se află deja în autoizolare, dar riscul să îi fi contaminat și pe alții este destul de mare.

McLaren Racing nu va participa la Marele Premiu al Australiei Liga 1, a mai fost amânată doar după cutremurul din 1977. Fotbalul românesc s-a mai aflat într-o situație similară doar în vremea Războaielor Mondiale, când meciurile au fost anulate pentru o perioadă mai lungă de timp.

În aceste condiții, șansele ca Marele Premiu al Australiei să mai aibă loc sunt minime. Federaţia Internaţională de Automobilism susține că o cursă nu poate avea loc dacă una dintre echipe nu poate participa.

Se ţin două curse la Bahrain cu porţile închise între 20-22 martie

Trei membri ai echipelor Haas și McLaren au fost puși în izolare pentru că sunt suspectați că ar fi infestați cu coronavirus. În ciuda acestui fapt, organizatorii Marelui Premiu al Australiei anunță prima cursa din sezon se va desfășura cu public.

Următoarele curse ale Bahrainului din etapă a doua vor avea loc cu porțile închise. În perioada 20-22 martie cursele nu vor avea spectatori din cauza ameninţării cu coronavirus.

Formula 1 ar trebui să revină în Europa la începutul lunii mai, când va avea loc cursa de la Zandvoort. Se speră că până atunci se mai ameliorează  epidemia cu  coronavirus. Dacă numărul celor infestați va crește considerabil actualul sezon de Formula 1 va fi pus în mare pericol.

Advertisment
Advertisment