Sport

Liga Campionilor: Poliția din Paris arestează 148 de participanți la revoltele izbucnite după înfrângerea PSG

În urma înfrângerii echipei Paris Saint-Germain din finala Ligii Campionilor pe străzile Parisului şi nu numai au izbucnit numeroase incidente violente

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Poliția pariziană a anunțat că a arestat 148 de participanți pe fondul violenței în urma înfrângerii echipei Paris Saint-Germain din finala Ligii Campionilor. Ofițerii de poliție au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii care ieșiseră la proteste pe străzile orașului.

Poliția din capitala franceză a declarat azi că 148 de participanți au fost arestaţi în violențele de după finală Ligii Campionilor în care Paris Saint-Germain (PSG) a fost învinsă cu 1-0 de Bayern Munchen.

Advertisment

Mii de fani s-au strâns la stadionul de fotbal Parc des Princes al echipei pentru a-și susține echipa în finala disputată la Lisabona.

Advertisment

Alții s-au adunat în jurul Champs-Elysees

Îmbulzeala a izbucnit în afară terenului, după meciul în care internaționalul francez Kingsley Coman a reușit să obțină o mare victorie pentru bavarezi cu o lovitură de cap în minutul 59.

Unii manifestanţi au aruncat cu obiecte în ofițerii de poliție. Forţele de ordine au răspuns la rândul lor cu gaze lacrimogene. De asemenea, au avut loc revolte de-a lungul și în jurul bulevardului Champs Elysees. Multe din vitrinele magazinelor au fost sparte și autovehicule au fost incendiate.

Ministrul de interne, Gerald Darmanin, i-a condamnat azi pe vinovați

“Sălbăticia anumitor delincvenți din noaptea trecută: 16 membri ai forțelor de poliție răniți. 12 magazine atacate, în jur de 15 mașini vandalizate“, a transmis Gerald Darmanin pe Twitter.

Primarul din Paris, Anne Hidalgo, ceruse să fie „sărbătorit în mod matur” în cazul în care PSG ar fi învins. Suporterii s-au mai confruntat cu poliția după victoria cu 3-0 a PSG în fața RB Leipzig în semifinale de marțea trecută.

Scenele din Paris au contrastat cu cele din Munchen. În capitala bavareză sute de suporteri au ieșit în stradă pentru a sărbători victoria fără a cauza evenimente condamnabile. Un purtător de cuvânt al poliției din Munchen a descris situaţia ca fiind una liniștită şi fără „probleme majore”.

Advertisment
Advertisment