Sport

Liga 1 s-ar putea muta în altă țară

Strategia presupune că atunci când se vor relua pregătirile, toate echipele din prima liga să se deplaseze în Antalya.

Advertisment
Advertisement

Pandemia de coronavirus a afectat fotbalul în multe moduri. După restricțiile impuse de autorități, campionatele au fost suspendate. Astfel, au fost căutate soluții pentru a desemna câștigătoarele titlurilor. Mai mult, fotbaliștii au suferit reduceri salariale pentru ca echipele să poată supraviețui în această perioada.

Echipele din Liga 1 s-ar putea muta în Antalya

Cluburile din prima stagiune au participat astăzi la o ședința, alături de membrii Federației Române de Fotbal. Întâlnirea a avut loc prin cadrul unei conferințe video și a avut ca tema propunerea disputării meciurilor rămase în altă țară.

Advertisment

Se plănuiește ca odată cu reluarea sezonului, toate echipele să se deplaseze în Antalya. Astfel, cheltuielile pentru deplasări nu ar fi mai mari decât în țară. Antalya este locul de cantonament al multor echipe din România.

Advertisment

Cele 14 cluburi de fotbal din Liga 1, precum și oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au fost de acord cu această strategie. Propunerea vine în contextul în care nu se va putea juca fotbal prea curând în țara noastră.

Gică Hagi a avut o idee diferită

„Regele” a venit cu o altă propunere. Acesta crede că din sezonul viitor, ar trebuie să fie 18 echipe în prima ligă. Sezonul curent ar urma să fie înghețat, iar următoarea stagiune să se desfășoare cu un număr mai mare de cluburi. Gică Hagi considera că reluarea sezonului ar reprezenta un risc inutil.

Liga Profesionistă de fotbal a anunțat reînceperea campionatului în data de 6 iunie. Aceasta a programat deja etapele rămase de disputat. Chiar și așa, datele nu sunt „bătute în cuie”, ele putând fi modificate pe parcurs, în funcție de evoluția pandemiei se de deciziile autorităților.

În momentul în care campionatul a fost întrerupt, CFR Cluj era lider, cu 30 de puncte, 4 mai mult decât FCSB și Craiova. În play-out, Viitorul se află pe prima poziție, cu 24 de puncte, fiind urmată de Sepsi, Hermannstadt și Dinamo.

Advertisment
Advertisment