Sport

Fotbaliștii de la Liga 1 nu vor fi plătiți

În luna martie, salariile nu se vor mai plăti pentru Liga 1 din cauza situației dezastruoase produse de noul coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Cluburile din Italia se află în imposibilitatea de a mai plăti salariile în această luna. Epidemia de coronavirus a atacat cel mai dur Italia iar în urma dezastrului provocat, s-au luat decizii majore.

Italia este țara cu cei mai mulți morți, este țara unde situația este cea mai gravă. În nici o altă parte a lumii nu s-au mai înregistrat atâția decedați. La nivelul întregii țări situația este extrem de dificilă.

Advertisment

Italia se află în plină criză care se pare că aduce cazuri noi de îmbolnăviri pe zi ce trece. Autoritățile se confruntă cu clipe dificile fără precedent și nu mai știu ce să facă. Aceștia sunt depășiți de situație când văd că în urma măsurilor de prevenție adoptate apar tot mai multe cazuri critice.

Advertisment

Și fotbalul are de suferit din cauza coronavirusului

Se pare că fotbaliștii din Seria A nu au un viitor foarte bun în ceea ce privesc finanțele acordate. Cluburile fac eforturi disperate pentru a evita o criză economică.

În cadrul videoconferinței de astăzi desfășurate între conducerea Serie A, Federație și cele 20 de cluburi din campionat, s-au luat decizii de ultima oră.

Nu s-a decis încă când se vor reîncepe antrenamentele. În urma discuțiilor purtate între oficiali s-a ajuns la concluzia că echipele de fotbal pot reduce cheltuielile în decursul acestei pauze, în care nu se vor antrena și nu vor participa la meciuri.

Președintele Federației de Fotbal din Italia se arată foarte îngrjorat

Acesta susține că situația actuală este foarte îngrijorătoare, Nu se știe încă cum va ieși Italia din această problema de mare anvergură. O prima măsură luată în sport este că se vor suspenda salariile jucătorilor din Liga 1 pentru cel puțin o lună.

Prin urmare, este posibilă blocarea plăților în decursul lunii martie, când la nivelul țării se înregistrează mari pierderi zi de zi. Se face apel tuturor jucătorilor să înțeleagă că toată Italia trece printr-o perioadă extrem de dificilă.

Fondurile financiare sunt extrem de scăzute la nivelul întregii țări. Gabriele Gravina, susține că se încearcă să se reducă cât mai mult cheltuielile ce pot evitate în acest moment.

Reducerea salariilor pare a fi varianta cea mai bună pentru moment. Oficialii Italiei fac eforturi susținute pentru a se păstra un echilibru economic.

Advertisment
Advertisment