Sport

FC Barcelona, aproape de un transfer important

Clubul de fotbal FC Barcelona este interesat să transfere un jucător de top din prima divizie italiană, Serie A.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Barcelona are nevoie mare de un atacant, iar următoarea perioadă de transferuri poate fi un bun prilej pentru a achiziționa unul.

Ținând cont că Luis Suarez are deja 33 de ani, pe care i-a împlinit în ianuarie, clubul e în căutarea unui nou vârf. Oficialii catalanilor sunt conștienți că trebuie să îi găsească un înlocuitor lui Suarez cât mai curând.

Advertisment

Lautaro Martinez este aproape de a ajunge la catalani

Se pare că principala opțiune pe lista clubului din Barcelona este vedeta lui Inter Milano, Lautaro Martinez. Totuși, de argentinian sunt interesați mai mulți giganți ai fotbalului european, printre care Real Madrid și Manchester City. Totodată, Inter încearcă din răsputeri să îl păstreze pe Martinez în lotul lor.

Advertisment

Contractul argentinianului expiră în iunie 2023, iar Inter a încercat deja să înceapă negocierile cu jucătorul pentru o reînnoire. Oficialii italienilor îi oferă o mărire substanțială a salariului, cu scopul de a-l păstra pe Martinez în cadrul clubului pentru o perioadă cât mai mare.

Cu toate astea, atacantul a fost reticent în ceea ce privește semnarea unei noi înțelegeri. Acesta este conștient de interesul pe care Barcelona și alte cluburi îl manifestă față de el. Astfel, preferă să se gândească mai bine în privința viitorului său.

Barcelona este nerăbdătoare să îl aducă pe Lautaro pe Camp Nou și consideră că și atacantul este interesat de un transfer. Totuși, clubul blaugrana s-a abținut din a face o mișcare concretă de teama implicării într-un război al negocierilor în care ar intra și alte cluburi.

Acum se pare că interesul altor echipe s-a mai diminuat. Astfel, Barcelona e în pole position, foarte aproape de a reuși transferul lui Martinez.

Ce fac celelalte cluburi

Șeful lui Real Madrid, Florentino Perez își dorește să îl aducă pe Erling Haaland de la Borussia Dortmund. În acest sens, sunt discuții că madrilenii l-ar putea trimite pe Luka Jovic în schimbul lui Haaland.

Între timp, antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a decis că nu mai are nevoie de alți atacanți. Aceste este mulțumit de serviciile lui Gabriel Jesus și ale lui Sergio Aguero.

Și formații precum Manchester United, Chelsea, Juventus sau PSG se interesează de Martinez. Totuși, Barcelona crede că va fi în avantaj dacă jucătorul va fi forțat să ia o decizie. Catalanii ar fi capabili să îi prezinte o ofertă semnificativă, iar oportunitatea de a juca alături de compatriotul său, Lionel Messi, este una de luat în calcul.

 

Advertisment
Advertisment