Sport

EURO 2020 se amână până anul viitor – 2021

EURO 2020 se amână până anul viitor, anume 2021, din cauza virusului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

EURO 2020 din această vară a fost amânat până în 2021, pentru a permite realizare tuturor concursurilor sportive de tip mndial. Uefa a decis, întrucât autoritățile fotbalului se prind cu perturbarea fără precedent a pandemiei coronavirusului, acest lucru, în urma unei îndelungate ședințe.

Amânarea Euro 2020  la datele propuse de vineri, 11 iunie, până în duminică, 11 iulie 2021, și amânarea probabilă a versiunii de EURO pentru femei din vara viitoare pentru 2022 au fost două dintre o serie de măsuri anunțate într-o zi în care autoritățile fotbalului au arătat hotărârea de a conduce conducerea la un moment dat. președintele Uefa, Aleksander Ceferin, a numit ceea ce se întâmplă acum „cea mai mare criză cu care s-a confruntat fotbalul din istoria sa”.

Advertisment

Asociațiile care au sprijinit evenimentul

Unele dintre cele câteva asociații care au apelat la teleconferința Uefa cu toate cele 55 de asociații naționale de fotbal ale Europei, Asociația Europeană a Cluburilor, Ligile Europene și uniunea internațională a jucătorilor Fifpro au confirmat că datele provizorii au fost programate optimist: 27 iunie pentru finala Ligii Campionilor, 24 iunie pentru finala Europa League. Formate de calendar care sunt sacrosanct în ore normale, cum ar fi Liga Campionilor care se joacă la mijlocul săptămânii și nu la sfârșit de săptămână, ar putea fi modificat în efortul de a juca jocuri imediat ce politicile de sănătate și de călătorie ale guvernelor permit.

Advertisment

Două grupuri de lucru au fost formate de Uefa, unul pentru a privi reluarea posibilă și încheierea sezonului clubului „într-o manieră coerentă”, celălalt „pentru a evalua impactul economic, financiar și de reglementare al focarului Covid-19 și a propune măsuri pentru a ajuta la atenuarea consecințelor pandemiei “, a spus Uefa.

Copa América din acest an, care va avea loc și în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, a fost amânată de Federația de Fotbal din America de Sud. Campionatul Africii Națiunilor, programat pentru aprilie în Camerun și jucat doar de jucători din ligile interne, a fost amânat la nesfârșit.

Orașe care erau dispuse să găzduiască EURO 2020

Ceferin și Gianni Infantino, președintele Fifa, au subliniat în comentariile lor publice recunoașterea faptului că sănătatea publică din Europa și din lume a fost cea mai urgentă prioritate. Infantino a spus că Fifa va organiza miercuri o convocare în cadrul consiliului său, comitetul său intern de conducere compus dintr-un reprezentant al fiecărei confederații continentale, la care va sugera să facă o donație de 10 milioane de dolari (8,3 milioane de lire sterline) către Covidul Organizației Mondiale a Sănătății. -19 fond de răspuns solidar și crearea unui fond de asistență fotbalistică globală „pentru a ajuta membrii comunității de fotbal afectate de această criză”.

Ceferin a spus că amânarea euro presupune o lovitură financiară de „sute de milioane de euro” – în 2018, Uefa a anunțat că vor exista peste 1 miliard de euro (910 milioane de lire sterline) generate în perioada 2020-24, cu 371 de milioane de euro pentru premiul turneului, și 775 milioane EUR disponibili pentru programele de dezvoltare a fotbalului asociațiilor naționale. Oficialii Uefa au subliniat că până la 40 de țări a căror joc intern nu este nicăieri la fel de bogat ca cele ale Angliei, Germaniei, Spaniei, Italiei, Franței și ale altor mari națiuni de fotbal se bazează foarte mult pe această finanțare.

De asemenea, conform multor surse, EURO 2020 se putea ține inclusiv și în România, unde i s-a oferit găzduire în capitală.

 

Advertisment
Advertisment