Sport

Este posibil ca sporturile să se anuleze

Sporturile, din cauza virusului ce vuiește prin lume, încep să se anuleze în profunzime. Este posibil să se mute în virtual.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Este posibil să nu se petreacă Marele Premiu Bahrain în acest weekend, dar Formula 1 intenționează să simuleze cursa. Rezultatul va fi un „Grand Prix Virtual” cu unii dintre șoferii și celebritățile reale la volan folosind jocul video F1 2019.

Este șansa celor din sport să se odihnească

Spre deosebire de seria nemărginită capitalistă de Formula 1, în care cele mai bogate echipe tind să domine, seria virtuală va include un pic de socialism. „Datorită gamei variate de abilități de joc în rândul șoferilor, setările jocului vor fi configurate astfel încât să încurajeze cursele competitive și distractive”, a declarat Formula 1. Asta înseamnă că unii șoferi, care nu sunt jucători obișnuiți, vor avea avantaje, cum ar fi deteriorarea vehiculului, frânele anti-blocare și controlul tracțiunii.

Advertisment

Strat-O-Matic, venerabilul joc de masă, spune că intenționează să simuleze sezonul de baseball cu rezultatele fiecărui joc – și statistici – anunțate în ziua în care trebuiau jucate jocurile.

Advertisment

Ce este cu ligile sportive

Leyton Orient, o echipă de fotbal cu patru niveluri din Anglia, a primit ideea de a rula un turneu simulat pe FIFA 20 și a trimis un apel pe Twitter pentru a vedea dacă alte echipe ar putea fi interesate să intre (practic). Peste 100 de persoane au răspuns, inclusiv echipe din Italia, Suedia și Australia. Turneul începe în acest weekend.

Este un lucru pentru ligi venerabile precum N.B.A. și Baseball League Major pentru a închide o perioadă. Bazele lor îndelungate de fani ar trebui să revină în mare măsură atunci când sportul o face. Dar ce se întâmplă cu ligile nou-strălucitoare care încearcă să ajungă pe o piață aglomerată a sportului?

Major League Rugby, în cel de-al treilea an, și-a anulat joi sezonul. Sperase la o descoperire cu adăugarea unor stele internaționale, cum ar fi propulsoarele de vârf Tendai Mtawarira din Africa de Sud și centrul Mathieu Bastareaud din Franța.

XFL a fost într-o poziție și mai nefericită, la doar cinci partide în primul său sezon din 2001, când a închis anul. Ambele ligi au promis să se întoarcă.

Legiunea din San Diego (5-0) și Houston Roughnecks (5-0) se vor alătura expunerii de la Montreal (74-40 în sezonul de grevă de baseball din 1994), ca regi neîncruciți ai ligilor lor.

Anulările sportive cresc

Valul internațional de anulări sportive a ajuns în America Centrală vineri. El Salvador și-a încheiat sezonul, declarând Once Deportivo ca campion, iar Nicaragua a închis și el.

De asemenea, s-au încheiat unitățile de rugby din liga inferioară, baschetul feminin din Coreea de Sud și calificările la badminton olimpic.

Sporturile de bar păreau a avea imunitate în fața  anulării, dar Snooker a amânat campionatul mondial la Crucible din Sheffield, Anglia și a sperat la o reprogramare în vară.

Și în Australia, unde multe sporturi au făcut presiuni fără fani, echipele de top ale rugby-ului caută să joace o competiție doar pe plan intern, deoarece călătoria în Africa de Sud și Noua Zeelandă a fost limitată. Jucătorii australieni de fotbal, care și-au deschis joi sezonul într-un stadion extrem de gol de 100.000 de locuri, au spus că, dacă vreun jucător ar fi dat pozitiv, acesta ar închide o lună.

Încă la curent pentru acest weekend (de vineri): fotbal din Angola, playoff-uri de hochei din Belarus și, da, ligile de fotbal și rugby australian. (Puteți vedea Cocoșii de la Sydney față de Manly Sea Eagles la 7:30 a.m., est, sâmbătă, pe Fox Soccer Plus. Dacă sunteți disperați. Da, suntem foarte disperați și aici.)

Ce se întâmplă cu Ștafeta Olimpică

Organizatorii ștafetei olimpice au continuat să desfășoare simultan evenimentul, îndemnând totodată să nu vină.

Se dovedește că dacă faci un eveniment fulgerător, oamenii vor apărea. Cinci sute de spectatori s-au prezentat în timp ce comedianții populari au făcut spectacol la o ceremonie din Ishinomaki.

“Nu este o decizie bună”, a spus Kiyotake Goto, 44 ​​de ani, pentru Reuters despre alegerea ei de a veni la eveniment, “dar nu sunt sigur dacă voi avea o altă șansă să văd caldașul.”

 

Advertisment
Advertisment