Sport

Djokovic, indignat până la furie de cele găsite la US Open

”La un hotel se țin nunți!”. Cunoscutul jucător de tenis a sunat chiar şi pe guvernatorul din New York

Advertisment
Advertisement

Ca președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP, Novak Djokovic a fost nevoit să intervină după problemele ivite la meciul dintre Adrian Mannarino și Alexander Zverev. Meciul care s-a jucat abia după 3 ore de parlamentări cu oficialii de la US Open.

Mannarino este unul din jucătorii care au intrat în contact cu Benoit Paire, cel depistat pozitiv cu Covid-19 și, conform normelor impuse de Departamentul Sănătății, trebuia să rămână în izolare, nu să joace tenis.

Advertisment

Mannarino a aflat abia cu câteva ore înainte de partidă că este obligat să stea în carantină și nu are voie să părăsească camera de hotel decât săptămâna viitoare. Asta deși jucase deja două meciuri la turneu!

Advertisment

„Am vrut să-l ajut, am încercat să vorbesc cu cei mai importanți oameni din statul New York, chiar cu guvernatorul Andrew Cuomo, am înțeles că era singurul care putea anula decizia!” a povestit Djokovic care a reușit să-i convingă pe oficialii de la Flushing Meadows să dea aviz începerii meciului.

Novak Djokovic: ”La un hotel se țin nunți, ce izolare e asta?!”

Liderul mondial a criticat apoi modul în care este organizat turneul de Grand Slam de la New York. Asta după ce și două jucătoare, Kirsten Flipkens și Kristina Mladenovic, au fost și ele în preajma lui Benoit Paire. Cele două jucătoare au caracterizat ca fiind un coșmar ceea ce li s-a întâmplat.

Asta după ce Benoit Paire efectuase alte teste care ieșiseră negative

„Benoit a fost pozitiv, dar putea fi un rezultat fals, sunt atâtea teste neconcludente în sport.

Iar în privința izolării sunt multe informații contradictorii. La un alt hotel unde sunt jucători sau membri ai staff-ului au loc nunți, iar jumătate din hotel pare deschis! Cum se respectă protocolul?,” a mai spus Novak Djokovic. 

Advertisment
Advertisment