Sport

Data la care s-ar putea relua Premier League

Cluburile din Premier League discută vineri în cadrul unei întâlniri cea mai bună modalitate de a încheia sezonul curent.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Precum majoritatea domeniilor de activitate, și sportul continuă să se lupte cu criza fără precedent provocată de noul coronavirus. Toate cluburile de fotbal din primele divizii se întâlnesc astăzi pentru a stabili condițiile reluării campionatelor și nu numai.

Discuțiile anterioare aveau ca obiect chestiunea finanțelor și a salariilor jucătorilor. Această conferință online se concentrează asupra celei mai bune modalități de a finaliza restul sezonului 2019/2020.

Advertisment

Premier League s-ar putea relua la sfârșitul lunii iunie

Conform anumitor surse, nouă cluburi sunt în favoarea terminării sezonului până la 30 iunie. Printre principalele probleme care au dus la această propunere se regăsesc aspectele privind datele de expirare a contractelor.

Advertisment

Există și oficiali importanți din Premier League care și-au exprimat surprinderea că această chestiune este considerată un factor important. Aceștia au în vedere numărul de jucători care ar fi afectați și modul în care FIFA analizează o soluție pentru jucătorii în astfel de situații.

Propunerea de a încheia sezonul până la sfârșitul lunii iunie nu este punct de pe ordinea de zi a acestei întâlniri. Cu toate acestea, chestiunea va fi discutată cu siguranță, având în vedere numărul de susținători care o promovează.

Planificarea încheierii stagiunii pare dificilă pentru toate părțile interesate în acest moment. Contextul este unul nefavorabil, iar oficialii primei ligi au declarat deja că jocurile nu vor fi reluate până când nu este sigur să se facă acest lucru.

Guvernul britanic nu a clarificat încă situația privind perioada de izolare sau planurile de relaxare a măsurilor.

Când cred șefii din Premier League că s-ar putea relua campionatul

Managerul celor de la Sheffield United, Chris Wilder, nu se așteaptă să fie stabilit un deadline pentru încheierea stagiunii actuale. Wilder crede că oficialii vor dori să încheie sezonul pentru integritatea competiției și competițiilor. Mai ales diviziile de top din fotbalul englez și fotbalul european sunt preocupate de acest aspect.

Antrenorul lui Sheffield United consideră că anul viitor va exista posibilitatea unei reglări a calendarelor. Acesta a dat ca exemple perioadele pauzelor internaționale sau mutarea câtorva meciuri în mijlocul săptămânii. Chris Wilder a reiterat faptul că activitățile trebuie să se reia când va fi 100% sigur să se întâmple acest lucru.

Președintele celor de la Brighton, Tony Bloom nu se așteaptă la nici o actualizare definitivă la întâlnirea de vineri, pe fondul discuțiilor despre data de 30 iunie ca deadline.

Între timp, UEFA a anunțat că marți se va întâlni Comitetul Executiv pentru a discuta situația din fotbal provocată de pandemia de COVID-19.

Advertisment
Advertisment