Sport

Craiova poate da lovitura: transferul lui Alex Cicâldău

Transferul lui Alexandru Cicâldău în Premier League, la Everton, scrie presa internatională, poate reprezenta deal-ul anului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Craiova poate da lovitura, în sfârșit, transferându-l pe Alexandru Cicâldău la Everton. Olteanul a fost remarcat de Marcel Brands, cel care ocupă funcţia de director sportiv al clubului Everton, antrenat de Carlo Ancelotti.

Brands este un nume cu greutate în lumea fotbalului. Olandezul în vârstă de 58 de ani el a lucrat la RKC Waalwijk, AZ Alkmaar şi PSV Eindhoven. Nume importante din fotbalul mare, precum Kevin Strootman, Gini Wijnaldum, Hirving Lozano sau Sergio Romero au mai fost remarcate din timp de directorul sportiv. Având porecla “Arhitectul”, Marcel Brands este cel care a pus acum ochii pe Alexandru Cicâldău, fotbalistul Universităţii Craiova. Formația din Bănie cere minimum 7 milioane de euro pentru transferul fotbalistului adus de la Viitorul Constanţa.

Advertisment

Este dorit și în Italia

Sampdoria Genoa îl păstrează și ea pe Alexandru Cicâldău în primele nume la potențiale transferuri. Alături de jucătorul Craiovei, Sampdoria Genoa ar mai dori achiziția altor doi jucători: Filip Dagerstal şi Hans Caviglia.

Advertisment

Aparent, Sampdoria este decisă să lupte cu Everton pentru transferul lui Cicâldău, pregătind o sumă care să se apropie de cerinţele financiare ale grupării din Bănie. Așadar, Craiova poate da lovitura, șansele fiind foarte mari ca să primească prețul cerut pentru jucătorul său.

2020 poate marca transferul carierei sale

Alexandru Cicâldău, în vârstă de 23 de ani, este unul dintre cei mai stabili mijlocaşi centrali din Liga 1. Cariera sa în fotbalul mare a început la Viitorul şi a continuat după ce s-a transferat la Craiova, în vara lui 2018. La Campionatul European de Tineret din 2019, Cicâldău a fost unul dintre cei mai buni jucători din naţionala U21.

Jucătorul a continuat să  se maturizeze şi în sezonul care s-a încheiat recent, când s-a bătut până în ultima clipă pentru Universitatea Craiova la titlu. Cicâldău a avut 40 de apariţii, a înscris de 16 ori şi a contribuit cu 8 pase de gol. Alex Cicâldău ar putea face următorul pas părăsind Liga I şi ar putea prinde chiar transferul carierei sale.

Advertisment
Advertisment