Sport

Conflict în fotbalul englez

În contextul pauzei competiționale provocate de coronavirus, patronii echipelor le-au cerut fotbaliștilor să renunțe la o parte din salariu.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea sportului din Anglia. Astfel, cluburile nu mai produc bani și sunt nevoie să suporte în continuare cheltuielile.

Conflict dur între patronii și fotbaliștii din fotbalul englez

Când li s-a cerut să renunțe la o parte din salarii, fotbaliști au replicat că vor să ofere bani oamenilor care au nevoie, ci nu patronilor bogați de la echipe. Mai mulți fotbaliști au fost foarte vocali într-o conferință de presă care accentuează neînțelegerile din fotbalul englez.

Advertisment

Șefii și directorii de cluburi din Premier League au considerat că jucătorii ar trebuie să accepte propunerea lor de reducere sau amânare a salariilor de până la 30%. Aceasta măsură ar fi menită să oprească colapsul financiar cauzat de coronavirus.

Advertisment

Dar mesajul pe care l-au primit a fost unul neașteptat. Fotbaliștii ar preferă să ofere bani Organiziatiei Naționale de Sănătate, în loc să îi ajute pe finanțatorii bogați. Iar Asoctiatia Fotbaliștilor Profesionisti din fotbalul englez a sprijinit poziția dură cu o declarație fermă.

Asoctiatia a declarat că deducerea salarială de 30% propusă pentru o perioadă de 12 luni este egală cu o reducere a salariilor de peste 500 de milioane de lire sterline. Astfel ar exista o pierdere a contribuțiilor fiscale de peste 200 de milioane de lire sterline către guvern.

Oficialii nu înțeleg cum ar putea ajuta Oganizatia Națională de Sănătate această pierdere a guvernului. Conducătorii Ascotiatiei cred că nu s-a ținut cont de aceste aspecte în luarea deciziei, iar măsură a fost una pripită.

Ședința fost una tensionată

Se crede că peste 60 de persoane au participat la întâlnire. Au fost prezenți cel puțin un jucător din fiecare dintre cele 20 de cluburi de top. De asemenea, au participat manageri, directori și personalități de conducere din fotbalul englez.

Li s-a spus că, în cel mai rău caz, cel al anulării sezonului 2019-2020, costul total pentru cluburi ar fi de peste 1 miliard de lire sterline sub formă de plăți de drepturi TV pierdute, venituri din timpul zilei și venituri din sponsorizări. Conducerea a adăugat că o reducere salarială ar fi de folos.

Fotbaliștii au replicat însă spunând că toți finanțatorii sunt bogați și că nu e nevoie să îi ajute să primească mai mulți bani. Jucătorii înțeleg situația dar vor să se asigure că banii merg către persoanele care chiar au nevoie de ei.

Aceștia vor ca procentele din salarii să ajungă la Organizația Națională de Sănătate și la oamenii care sunt afectați serios de această perioada. Totodată, ei sunt dispuși să ajute cluburile mici care nu vor putea supraviețui altfel.

Advertisment
Advertisment