Sport

Comitetul de etică FIFA îl exonerează pe Gianni Infantino

Gianni Infantino va rămâne însă sub ancheta autorităților elvețiene, deşi a fost scos de sub acuzațiile de corupție

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Șeful FIFA, Gianni Infantino, a fost eliberat de acuzațiile de corupție de către comitetul de etică independent al autorității de reglementare a fotbalului. Acesta rămâne însă sub ancheta autorităților elvețiene.

Comitetul independent de etică al FIFA l-a exonerat pe președintele organizației, Gianni Infantino, de orice presupusă încălcare de regulament. Anunţul a fost făcut de autoritatea de reglementare a fotbalului. Comitetul de etică a primit o plângere în 21 iunie a.c. despre întâlnirea dintre șeful FIFA și procurorul general Michael Lauber.

Advertisment

Comitetul FIFA a primit documentația de la autoritățile și instanțele elvețiene. “Toate aceste materiale au fost analizate corespunzător de către președintele camerei de investigare în contextul unei anchetei preliminare”, a precizat comisia într-o informare de presă.

Advertisment

“Pe baza informațiilor disponibile, niciun aspect al comportamentului analizat nu constituie o încălcare a reglementărilor FIFA”, a adăugat acesta. Cercetările penale ale autorităților elvețiene privind conduita lui Infantino continuă.

De ce anume este acuzat Infantino?

Comitetul FIFA a efectuat investigații preliminare asupra mai multor presupuse încălcări ale regulamentului său. Printre acestea inclusiv un zbor privat rezervat de FIFA din Surinam la Geneva și întâlniri secrete între Infantino și Lauber.

“Nu există în fapt nicio bază pentru această anchetă penală”, a declarat secretarul general adjunct al FIFA, Alasdair Bell. Într-o conferință de presă luna aceasta, el a descris ancheta drept “grotescă” și “absurdă”. Infantino a fost ales în 2016 pentru a-l înlocui pe Sepp Blatter, care a făcut obiectul unei proceduri penale în 2015.

Blatter a fost respins de comitetul de etică al FIFA, deși investigațiile împotriva lui sunt încă în curs și nu a fost declarat vinovat. El neagă toate infracțiunile care îi sunt aduse. În aceeași zi, parlamentul elvețian a renunțat la un caz împotriva procurorului general Lauber. Asta după ce acesta din urmă anunțase deja că intenţionează să renunţe la postul său la sfârșitul lunii.

 

Advertisment
Advertisment