Sport

Ce se întâmplă cu Bundesliga?

Oficialii celor 36 de cluburi de fotbal din primele două divizii din Germania au discutat despre cum se va încheia actualul sezon. Aceștia au ajuns și la un consens în această privință.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Criza provocată de răspândirea noului coronavirus a afectat serios și fotbalul. Campionatele naționale și Liga Campionilor au fost suspendate rând pe rând. Unele țări și-au stabilit deja campioanele înainte de sfârșitul matematic al sezonului.

În ciuda incertitudinii care planează peste viitorul fotbalului european, se pare că cele 36 de cluburi din Bundesliga și 2.Bundesliga au hotărât să ducă sezonul la bun sfârșit. Oficialii au stabilit și când ar trebui reluat campionatul.

Advertisment

Bundesliga ar putea reîncepe în mai

Cluburile din primele două divizii germane au stabilit ca actualul sezon să se reia în luna mai și să se finalizeze la sfârșitul lunii iunie. Primul sau al doilea weekend din luna mai ar fi momentele posibile pentru reluarea jocurilor.

Advertisment

Meciurile ar urma să se joace fără spectatori în tribune. Zilele din mijlocul săptămânii vor fi folosite pentru disputarea partidelor amânate din Bundesliga și Cupa Germaniei.

Totuși, nu este clar ce se întâmplă cu sezonul actual. E incert dacă liga Germaniei se va putea relua atunci, chiar și fără spectatori. Restricțiile impuse de guvernul federal în ceea ce privește distanțarea socială sunt în vigoare până pe 19 aprilie, iar cluburile nu au primit aprobări nici să înceapă antrenamentele.

Oficialii insistă pentru reluarea sezonului

Cluburile din primele două ligi și Liga Germană de Fotbal (DFL) solicită insistent ca meciurile să se reia, altminteri pierderile financiare vor fi enorme. Se vehiculează suma de 750 de milioane de euro pe care ar pierde-o cluburile. O mare parte din acești bani provin din drepturile TV de difuzare a jocurilor.

Dacă decizia de suspendare a Bundesliga și 2.Bundesliga se va menține, patru cluburi din prima ligă și încă nouă din ce-a de-a doua vor intra în pragul falimentului. Multe cluburi au folosit sumele încasate din ultima tranșă pentru plata facturile curente și altele.

Karl-Heinz Rummenigge, oficial al campioanei Bayern Munchen, a salutat decizia Federației și a Ligii. Acesta a declarat că șefii Bundesliga gestionează foarte bine situația și că lucrurile sunt pe drumul cel bun. Totodată, Rummenigge a reiterat faptul că decizia UEFA de a critica ce se întâmplă în Belgia e justificat. Acolo s-a decis acordarea prematură a titlului de campioană.

Advertisment
Advertisment