Sport

Când vor fi reluate competițiile sportive în România?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat în cadrul unei intervenții televizate când ar putea fi reluate competițiile sportive din România.

Advertisment
Advertisement

Pe lângă multe alte domenii, și sportul a fost grav afectat de pandemia de coronavirus. Toate competițiile sportive au fost amânate pentru o dată ulterioară sau pe termen nedefinit.

Oficialii din fotbalul românesc stabiliseră inițial ca Liga 1 să se reia în data de 6 iunie. Totuși, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu crede că este realizabil în acest moment.

Advertisment

Ministrul a spus că prioritatea în acest moment sunt locurile de muncă și deschiderea anumitor spații. Nu este luată în considerare în acest moment permiterea adunărilor mari de oameni.

Advertisment

Se vor relua competițiile sportive fără spectatori?

Nelu Tătaru nu a spus nimic despre jucarea meciurilor cu stadioanele închise, astfel că acest lucru este posibil să se întâmple curând. În acest sens, cluburile din Liga 1 și Liga Profesionistă de Fotbal vor avea o conferință online cu Ministrul Sănătății.

Astfel, oficialii din fotbal doresc să solicite Ministerului Afacerilor Interne să permită reunirea jucătorilor la bazele de antrenament ale echipelor. Aceștia ar urma să se afle acolo într-un fel de regim de carantină.

De asemenea, jucătorii vor fi testați pentru COVID-19, pentru a elimina orice risc. Discuțiile oficialilor dinainte de Paște erau cam în aceeași notă, astfel că s-ar putea să avem o decizie clară în curând.

Starea de urgență a fost prelungită cu încă o lună, până pe 14 mai, de către președintele Klaus Iohannis. Din acest motiv, echipele nu vor putea să se reunească în cadrul bazelor de antrenament decât după această dată.

Totuși, timpul pentru pregătirea jucătorilor ar fi foarte scurt, astfel că 6 iunie nu ar putea fi un moment realist pentru reluarea campionatului.

Cum reacționează Liga Profesionistă

Oficialii LPF sunt convinși că autoritățile de la noi vor prelua modelul altor state în acest sens. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, consideră că dacă fotbalul se va relua în primele divizii din Spania sau Italia, atunci se va întâmpla la fel și în România.

El a precizat că nu a existat încă nicio discuție oficială cu cei de la Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, Ștefan a anunțat și el că urmează niște discuții cu cei de la Guvern în zilele care urmează.

Advertisment
Advertisment