Sport

Campionate de fotbal care se vor relua curând

Unele ligi își doresc reluarea sezoanelor actuale cât mai curând. Aceste anunțuri vin în contextul unei stagnări a pandemiei, unele țări trecând de vârful acesteia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Criza coronavirus a pus capăt calendarului de fotbal în toată Europa. Meciurile de campionat, competițiile europene și fotbalul internațional au fost toate afectate, dar unele ligi din Europa doresc să rămână optimiste. Acestea au început să creioneze ideea de revenire a fotbalului în viitorul nu prea îndepărtat.

Cu toate acestea, trebuie să se țină cont și de situația provocată de actuala pandemie. Toate aceste date de începere vor trebui să aibă aprobarea guvernelor din țările respective. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc.

Advertisment

Când reîncepe Bundesliga

Prima divizie germană este singura ligă majoră care are un plan de reluare a campionatului cu date detaliate. LaLiga Santander, Premier League, Serie A și Ligue 1 iau în considerare sfârșitul lunii mai sau iunie ca fiind posibile momente de revenire pe teren, dacă evoluția pandemiei va permite.

Advertisment

Bundesliga, însă, are în plan deja reînceperea campionatului pe 2 sau 9 mai. Nemții mai au de disputat ultimele 9 etape din actualul sezon.

Conform MARCA, 9 mai ar fi data cea mai probabilă pentru reluarea fotbalului în stagiune și 27 iunie pentru finala Cupei Germaniei. Aceste date rămân stabilite, indiferent de evoluția epidemiei.

Având în vedere acest scenariu, cluburile din Germania deja au început antrenamentele, luând măsuri stricte de igienă și distanță pentru a evita îmbolnăvirile. Pe 17 aprilie va avea loc o întâlnire finală între toate părțile implicate în organizarea competițiilor.

Situația altor campionate de fotbal

Asociația de Fotbal olandeză (KNVB) a stabilit data de 19 iunie ca dată de reluare a Eredivisie. Olandezii mai au de disputat încă 10 etape din sezonul curent. Certitudinea acestei date depinde în mod clar de acordul guvernului olandez și de decizia autorităților sanitare.

Planul este ca fotbaliștii sa înceapă antrenamentul pe cont propriu din 15 mai și ca grup din 29 mai. Liga ar urma să înceapă pe 19 iunie și să se încheie pe 31 iulie, permițând ca sezonul 2020/2021 să înceapă la sfârșitul lunii august.

Răspândirea pandemiei în Regatul Unit a însemnat amânarea fotbalului și în Scoția până pe 10 iunie, cel mai devreme. Oficialii scoțieni au declarat că decizia de a suspenda întregul campionat până cel puțin pe 10 iunie este spre binele cluburilor. Acestea trebuie să asigure siguranța și sănătatea jucătorilor, personalului și suporterilor.

Spre deosebire de Premier League, care a fost suspendat pe termen nedefinit, Liga Scoțiană are o posibilă dată de reluare. Cu toate acestea, evoluția pandemiei va trebui evaluată mai aproape de data respectivă.

Advertisment
Advertisment