Sport

Barcelona se implică în lupta împotriva COVID-19

FC Barcelona își va încălca tradiția și va vinde drepturile de sponsorizare și denumire a stadionului Camp Nou.

Advertisment
Advertisement

Clubul catalan va permite redenumirea arenei sale pentru sezonul 2020/2021. Toate veniturile provenite din drepturile de sponsorizare vor merge către fundația clubului. Aceasta îi va folosi pentru finanțarea proiectelor demarate pentru lupta împotriva COVID-19.

Decizie istorică a oficialilor catalani

Barcelona va vinde drepturile de denumire asupra stadionului Camp Nou pentru prima dată în istoria clubului. Multipla campioană a Spaniei va dona toți banii obținuți din sponsorizare printr-un acord între fundația clubului și proiecte care ajută lupta împotriva Covid-19 derulate de unul dintre sponsorii selectați.

Advertisment

Oficialii clubului din Barcelona s-au implicat în mod activ pentru a încerca să ajute lupta împotriva crizei provocate de coronavirus în Spania. Aceștia au folosit resursele și facilitățile clubului pentru a importa materiale sanitare sau pentru a ajuta sistemul educațional. Totodată, jucătorii echipelor de fotbal au mers în vizite la copii bolnavi.

Advertisment

Într-un efort de a mări ajutoarele acordate, Barcelona a anunțat vânzarea drepturilor de sponsorizare luni după-amiază. Reprezentanții echipei au anunțat că încep căutarea unui sponsor care dorește achiziționarea acestor drepturi timp de un sezon.

Fondurile vor merge către mai multe proiecte de cercetare locale și internaționale cu scopul eliminării efectelor pandemiei.

Cum va fi ales sponsorul

Sponsorul va fi ales de către o comisie condusă de primul vicepreședinte al clubului, Jordi Cardoner. El este și cel care a pus bazele Fundației Barça. Cardoner a declarat că sunt foarte fericiți pentru demararea acestei inițiative de a lupta împotriva crizei provocate de virus.

Orice instituție, organizație sau companie care își dorește asocierea numelui cu stadionul Camp Nou va putea depune o solicitare prin intermediul unei aplicații online.

Tot Jordi Cardoner a mai declarat că vor fi folosite toate resursele clubului pentru a înfrânge acest virus. El a făcut și un angajament în acest sens. Acesta a reiterat faptul că omenirea se confruntă cu o criză globală fără precedent și că trebuie să o tratăm cu curaj și responsabilitate.

Atât clubul din Barcelona, cât și fundația acestuia consideră că toată lumea trebuie să își canalizeze resursele disponibile pentru a lupta cu această pandemie și efectele ei. Fiind o entitate de top a sportului mondial îi obligă pe catalani să se implice cât mai mult și să fie o inspirație și pentru alte organizații și cluburi din lumea sportului.

Advertisment
Advertisment