ActualitateStiri

Soți reținuți după ce au vândut haine de peste 1,3 milioane de euro furate din magazine de lux din Italia. Autoritățile române, sesizate de reprezentanții Gucci

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Doi soți au fost reținuți de Poliția Capitalei după ce au vândut pe diferite siteuri haine și încălțăminte de lux furate de la magazine de lux din Italia, valoarea acestora depășind 1,35 de milioane de euro.

 

Advertisment

Autoritățile din România au fost sesizate de către reprezentanții casei de modă Gucci, transmite Hotnews.

Advertisment

Poliția Capitalei a anunțat miercuri că în urmă cu o zi au fost făcute două percheziții într-un dosar penal de tăinuire, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro, iar două persoane în vârstă de 45 de ani – soț și soție – au fost reținute. În perioada octombrie 2021 – martie 2023 pe teritoriul Italiei au fost comise mai multe furturi din magazine de lux, fiind sustrase haine, încălțăminte și accesorii în valoare de 1.359.000 de euro.

O parte dintre produsele furate din magazinele de lux ar fi ajuns în România, apoi ar fi fost vândute pe site-uri de profil, mai multe operațiuni de livrare fiind făcute de cei doi soți, „ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională”, spune Poliția Capitalei.

Începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată, înregistrate în istoric, tranzacții cu produse furate de pe teritoriul Italiei, potrivit anchetatorilor.

La percheziții au fost găsite terminale mobile, medii de stocare, dar și aproximativ 9.000 de euro, un autoturism de lux (Audi A6), peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii de lux estimate la 400.000 de euro. De asemenea, au fost găsite haine, încălțăminte și accesorii Gucci, Moorer, Giusepe di Morabito, Moreau, Loewe, Burberry, Dolce&Cabbana, Balenciaga. Produsele furate au fost comercializate de cei doi prin intermediul site-ului “VestiareCollective”.

 

Advertisment
Advertisment