ActualitateExternStiri

Record de căldură în Brazilia: 58,5 grade Celsius

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Un nou record de temperatură în Brazilia. Au fost 58,5 grade Celsius în Rio de Janeiro.

Un nou record de caniculă s-a înregistrat marţi la Rio de Janeiro, unde temperatura resimţită a fost de 58,5 grade Celsius, au anunţat autorităţile braziliene, potrivit Agerpres.

Advertisment

Mai multe regiuni din Brazilia se confruntă de la începutul săptămânii cu un val de caniculă extremă. Institutul naţional de meteorologie (INMET) a plasat 15 state din sud-est, centru-vest şi o parte din nordul ţării, precum şi capitala Brasilia, sub alertă maximă.

Advertisment

Marţi, sistemul Alerta Rio a înregistrat ”senzaţia termică cea mai ridicată de la începutul observaţiilor”, în 2014, şi anume 58,5 grade Celsius. Precedentul record – 58 de grade Celsius – a fost stabilit în februarie. Temperatura nominală s-a ridicat marţi la 39 de grade Celsius.

În capitala Brasilia, s-au înregistrat marţi 37,3 grade Celsius, temperatura cea mai ridicată pentru o lună noiembrie de la începutul înregistrărilor meteo, în 1962, potrivit INMET.

Cea mai mare metropolă din America Latină, Sao Paulo, a înregistrat, la rândul său, luni a doua cea mai călduroasă zi din istoria sa, cu 37,7 grade Celsius, o temperatură imediat sub recordul de 37,8 grade Celsius, înregistrat în octombrie 2014.

 

 

Advertisment
Advertisment