info

Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze…

”Dumnezeu ne poate salva prin descoperirile științei”

Preotul catolic Francisc Doboș susține că Dumnezeu Hristos poate vindeca prin credință, dar și prin descoperirile științei, cum ar fi un vaccin.

Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze. Invitat la Antena 3, preotul susține că Dumnezeu Hristos îi poate salva pe credincioși și prin descoperirile științei, mai exact princ crearea unui vaccin. Conform acestuia, vaccinul va ajuta populația să iasă din zona de frică, de conspirație, de pandemia care oferă senzația de frică mai mult decât vaccinul în sine.

„Eu vreau să le transmit credincioşilor că Hristos ne mântuieşte prin credinţă, dar tot Dumnezeu ne poate salva, şi nu prin 112, ci prin descoperirile ştiinţei, deci printr-un vaccin, pentru a ieşi din această zonă a fricilor, conspiraţiei, pandemiei care ne dă mai multă frică de vaccin decât de virusul în sine”, a spus părintele Doboş.

Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze. Acesta a precizat că preoții cer respect credincioșilor indiferent dacă aceștia sunt de acord sau nu cu vaccinarea COVID. De asemenea, acesta a făcut referire la Papa Francisc și Papa Benedict care s-au vaccinat deja împotriva COVID.

”Deşi cu toţii ne dorim să scăpăm de pandemia de coronavirus, s-au format nişte tabere de vaccinişti şi contravaccinişti. Aceştia nu numai că nu se vaccinează, dar răspândesc terorii ale conspiraţiei, iar cei care se vaccinează ripostează puternic uneori. Din această cauză, preoţii cer respect credincioşilor indiferent de dorinţa lor de a se vaccina sau nu. În plus, mai spun preoţii catolici, Dumnezeu ne poate ajuta prin descoperirile ştiinţei, adică inclusiv prin vaccin” , spune părintele Francisc Doboş.

„Nu îi iau în derâdere pe cei care nu vor să se vaccineze, dar să-i respecte pe cei care vor vaccinul. În biserica catolică, începând de la Papa Francis, Papa Benedict, mare parte s-au vaccinat. Biserica nu este împotriva ştiinţei şi orice contra poziţie de acest fel nu vine de la Dumnezeu. Şi cine nu are duhul lui Dumnezeu ajunge să-l urăscă pe celălalt” , a precizat părintele.