info

Oamenii de știință au aflat adevărul! Câte luni ai imunitate după ce te infectezi cu Covid-19

De la debutul pandemiei de coronavirus s-au făcut n studii care au încercat să găsească răspunsuri referitoare la cum se manifestă virusul Sars-CoV-2. Acum, experții au descoperit o informație importantă.

Conform unui studiu condus de cercetătorii britanici, cei care au fost infectați cu coronavirus au dezvoltat o imunitate la virus de cel puțin cinci luni. Conform studiului, persoanele care au contactat virusul sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reinfecteze decât cei care nu au fost niciodată infectați.

Vești bune de la oamenii de știință
Cum spuneam mai sus, de la debutul pandemiei, au fost efectuate mai multe studii care au sugerat că persoanele care se infectează cu coronavirus vor dezvolta anticorpi care le va proteja de o posibilă reinfectare, cel puțin pentru o perioadă de trei luni de la vindecare.

Acum, studiul efectuat de oamenii de știință din Marea Britanie arată că cei care au fost deja infectați cu coronavirus vor dezvolta o imunitate care durează pentru majoritatea cel puțin cinci luni. Adică mai mult decât se credea inițial că va dura.

De asemenea, conform rezultatelor cercetării, comparativ cu cei care nu au contactat niciodată virusul, persoanele care se vindecă sunt cu 83% mai puțin predispuse să se reinfecteze.

Protecția nu este sigură!
Totuși, oamenii de știință avertizează că protecția nu este sigură 100%, motiv pentru care trebuie ca oamenii să respecte măsurile de protecție, fiindcă pot contacta virusul și să îl transmită mai departe.

„Chiar dacă credeți că ați avut deja boala și sunteți protejat, puteți sta liniștiți pentru că este foarte puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar totuși, există riscul să vă infectați din nou și să transmiteți și altora boala”, a declarat prof. Susan Hopkins, conducătorul cercetării, conform BBC.

21.000 de angajați din domeniul sanitar, testați periodic
Din luna iunie și până în noiembrie 2020, peste 21.000 de angajați din domeniul sanitar din Mare Britanie au fost testați periodic pentru a descoperi noi infectări cu coronavirus, precum și prezența anticorpilor, care sugerează dacă oamenii au mai fost infectați.

Conform cifrelor oficiale, 318 persoane care au fost infectate se aflau printre cei care nu aveau anticorpi împotriva virusului, mai exact, care nu mai fusese infectați până atunci. Cu toate acestea, dintre cele 6.614 persoane care aveau anticorpi, doar 44 s-au reinfectat. https://ziareonline.ro/oamenii-de-stiinta-au-aflat-adevarul-cate-luni-ai-imunitate-dupa-ce-te-infectezi-cu-covid-19.html