info

O sa Scăpăm de masca de protecție ! Raed Arafat a anunțat condiția pentru eliminarea măsurii!

”O dispariție treptată”

A trecut aproape un an de când masca de protecție a devenit obligatorie, mai întâi în spațiile închise, după care, la izbucnirea cazurilor de coronavirus, și în spațiile deschise! Iată când scăpăm de aceasta și care e condiția pentru eliminarea măsurii! 

Raed Arafat a anunțat ce se va întâmpla cu masca de protecție!

2020 a fost unul dintre cei mai grei ani pentru toată lumea, asta pentru că pandemia de coronavirus a schimbat viețile tuturor, iar dintr-o dată ne-am trezit într-o situație fără precedent și lipsiți de viața pe care o aveam înainte!

Unul dinte accesoriile anului a fost masca de protecție pe care trebuia să o avem la îndemână atunci când intram într-un spațiu închis, iar ulterior măsura a devenit obligatorie și pentru spațiile deschise, din cauza numărului mare de cazuri!

Când scăpăm de masca de protecție?

În aceste momente este încă valabilă, iar mulți se întreabă când va dispărea complet și vom putea să ieșim pe stradă și să intrăm în magazine fără ea, dar iată care e răspunsul lui Raed Arafat!

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat la Digi24 că în momentul în care o bună parte din populația din România se va vaccina, în jur de 60-70%, atunci se va discuta ce se va întâmpla cu masca de protecție pe viitor!

„La acest moment, din datele pe care le avem, încă putem transmite mai departe. Încă putem să fim infectaţi, chiar dacă nu facem boală în fază avansată pentru că, să zicem, ne-am vaccinat. Deci vaccinarea în primul rând protejează fiecare individ ca persoană, dar vaccinarea colectivă, mai ales după ce am ajuns la un anumit procent, protejează comunitatea. Până nu atingem acest procent de 60-70 la sută din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată.”, a spus Raed Arafat!

Eliminarea măștii de protecție se va face treptat

Totodată, el a ținut să precizeze că eliminarea acestui accesoriu se va face treptat, mai întâi masca de protecție să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, iar ulterior după mai mult timp să se poată elimina încet-încet și din spațiile închise, dar doar cu anumite condiții!

”Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a mai precizat Raed Arafat.