ExternUltima ora

DEZASTRU UMANITAR în Mariupol! Oamenii se ascund în subsoluri și recurg la măsuri extreme pentru a supraviețui

Este un adevărat dezastru umanitar în Mariupol, unde oameni rămași în oraș recurg la măsuri extreme pentru a supraviețui.

Advertisment
Advertisement

Imagini dramatice apar din Mariupol, unde s-a ajuns la dezastru umanitar. Militarii ruși omoară civili, fără să facă diferența între ei și soldații ucraineni, iar blocurile rezidențiale, clădirile de locuințe sunt bombardate încontinuu, devenind nelocuibile.

Orașul este în faza de dezastru umanitar, spune organizația Medici fără Frontiere. Potrivit acesteia, locuitorii nu mai au apă curentă de o săptămână, oamenii topesc zăpada sau încearcă să găsească apă în conductele subterane. Nu mai există alimente suficiente, iar o bună parte din populație moare cu zile, din cauza lipsei de medicamente.

Advertisment

DEZASTRU UMANITAR în Mariupol! Oamenii se ascund în subsoluri și recurg la măsuri extreme pentru a supraviețui

Într-un mesaj online, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat sâmbătă că nimeni nu a reușit să părăsească orașul asediat Mariupol. Ea a învinovățit pentru asta forțele rusești. La rândul său, Moscova a acuzase anterior forțele ucrainene că au blocat intenționat oamenii acolo.

Advertisment

În vestul orașului există mai multe incendii, după ce zeci de clădiri au fost avariate grav de armata rusă. Peste 1.500 de civili din Mariupol, orașul în care există un adevărat dezastru umanitar, au fost deja uciși de obuze și bombardamente. Sâmbătă, Rusia a afirmat că a capturat zone de la periferia orașului, dar ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba susține că orașul rămâne sub controlul Kievului.

 

Advertisment
Advertisment