Extern

FBI arestează „turistul” Igorevich Kriuchkov rus care care ar fi oferit un milion de dolari mită

FBI a arestat un turist rus din America, care anchetatorii spun că a oferit unui angajat Tesla un milion de dolari pentru a infecta calculatoarele companiei cu malware cu scopul de a fura date și a şantaja plata de la companie.

Egor Igorevich Kriuchkov, 27 de ani, a fost arestat săptămâna trecută în Los Angeles și acuzat federal de conspirație pentru a deteriora un computer protejat, după ce angajatul Tesla a alertat compania și FBI. Elon Musk a confirmat joi că ținta atacului a fost Tesla, care a fost identificată în documentele confiscate ca fiind „Compania victimelor A”. Prin urmare acţiunea de infectare informatică ar presupune şi alte mari companii din SUA şi nu numai.

„Acesta a fost un atac serios”, a precizat Musk într-un tweet

Elon Musk a recunoscut incidentul pe Twitter, postând ca răspuns la un articol al lui Teslerati. Care identifică producătorul de mașini electrice drept ținta grupului de hackeri străini. Potrivit procurorilor, Kriuchkov a avut pentru prima dată un „contact” cu bărbatul angajat la Tesla în 2016, dar nu au luat legătura decât de curând cu trimiterea unui mesaj WhatsApp în care spunea că intenționează să viziteze SUA.

Rusul a sosit în Statele Unite cu o viză de turist pe 28 iulie

Igorevich Kriuchkov a închiriat o mașină în San Francisco și a condus spre Sparks, Nevada. Acesta fiind locul unde se află Tesla’s Gigafactory 1, potrivit plângerii penale. Rusul s-a întâlnit de mai multe ori cu angajatul, ademenind persoana cu băuturi și călătorii. Cei doi chiar mergând într-o excursie la Lacul Tahoe, se mai arată în plângere. În cele din urmă, Kriuchkov a dezvăluit că lucrează la un „proiect special”. Pentru ca mai apo să facă oferta de a plăti angajatului Tesla 1 milion de dolari pentru asistență.

Procurorii spun că „proiectul special” al lui Kriuchkov a fost să introducă malware în rețeaua de calculatoare a companiei Tesla. Se presupune că malware-ul ar fi oferit lui Kriuchkov și co-conspiratorilor săi acces la sistemul companiei. Permițându-le astfel să extragă date din rețea și apoi să amenințe că vor face publice informațiile. Cu alte cuvinte un sistem de data ransome.

Advertisement

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: