ExternUltima ora

Doi tineri din Suceava au plecat în Kiev, în plin război. Uluitor unde au dormit si ce au descoperit în Ucraina

Doi tineri din Suceava au trăit aventura vieții lor și au plecat în Kiev, în plin război, pentru a vedea care este situația din Ucraina, de fapt.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Doi tineri din Suceava au luat o decizie care i-a șocat pe mulți. În plin război, au decis să plece în Kiev, pentru a vedea cu ochii lor care este situația din Ucraina, în urma invaziei trupelor rusești. Cristian și Samuel au rămas surprinși de cele trăite în numai patru zile și au rămas uluiți de ce au descoperit când au ajuns în Kiev, capitala Ucrainei pe care Vladimir Putin nu a reușit să o captureze în ciuda încercărilor disperate.

Curiozitatea celor doi a pornit odată cu orele petrecute ca voluntari în vama Siret, unde fluxuri mari de refugiați au trecut din Ucraina în România. Cristian este antreprenor și are o cafenea, așa că a decis să pună capătul pe ușă și să plece cu Samuel într-o călătorie care avea să le schimbe total percepția.

Advertisment

Doi tineri din Suceava au plecat în Kiev, în plin război. Uluitor unde au dormit si ce au descoperit în Ucraina

„Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri. Am trecut de undeva de 40-50 de checkpoint-uri’, a spus Cristi în filmarea trimisă către Observator.

Advertisment

Doi tineri din Suceava au plecat în Kiev să vadă dacă războiul există. Ajunși acolo, aceștia au găsit o normalitate neașteptată. Ei au povestit că puținii oameni rămași în oraș își desfășurau activitățile fără a ține cont de faptul că e război. Primul semn de întrebare și l-au ridicat în momentul în care au vrut să se cazeze și să mănânce, dar toate locurile erau închise. Astfel, ei au dormit în mașină, nemâncați.

„Erau oameni cu copiii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo’, mai spunea Cristi în videoclipul menționat.

În timpul petrecut în Ucraina, tinerii au auzit și bombardamentele trupelor rusești, pe parcursul nopții respective, pe care au fost nevoiți să o petreacă în mașină, auzindu-se încontinuu sirene de război și bubuituri puternice.

„Undeva pe la ora 10 s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune şi o mai sunat toată noaptea am auzit sirenele’, a completat tânărul.

Doi tineri din Suceava au plecat în Kiev, pentru a se convinge că războiul este real: „A început să se bom bardeze lângă noi”

„O început să se audă bombe, împuşcături, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombardează! Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată.

Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombardezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo”, a mai declarat unul dintre tineri.

 

Advertisment
Advertisment