ExternUltima ora

Cine este „măcelarul din Mariupol”? Este cel mai sângeros General din Armata Rusă

S-a aflat cine este cel mai sângeros General din Armata Rusă, supranumit „măcelarul din Mariupol”. A comis orori halucinante în Siria.

Advertisment
Advertisement

Cine este „măcelarul din Mariupol”? Apar în presă din ce în ce mai multe imagini cu orașul Mariupol din Ucraina, distrus în urma bombardamentelor lansate de Armata Rusă. Asemănarea cu orașul Alep, pe care au făcut-o jurnaliștii de la The Times, transmit că nu este o simplă întâmplare, căci în spatele ororilor se află cel mai sângeros General din Armata Rusă, supranumit „măcelarul din Mariupol”. Generalul-colonel Mihail Mizințev a comis numeroase atrocități.

Cine este „măcelarul din Mariupol”? Mihail Mizințev are 59 de ani și este șeful structurii de comandă inființată pentru a se ocupa de toate operațiunile militare ale Rusiei, Centrul Național pentru Coordonarea Apărării. După aproape o lună de asediu, în care se crede că 80% din infrastructura orașului Mariupol a fost distrusă, Serghei Bratciuk, purtătorul de cuvânt al cartierului general militar din Odesa, a spus că vinovat pentru bombadamentele asupra orașului este „măcelarul din Mariupol”.

Advertisment

Cine este „măcelarul din Mariupol”? Este cel mai sângeros General din Armata Rusă

„El a ordonat bombardarea maternității, spitalului de copii, teatrului, caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum a distrus orașele siriene”, a spus Bratciuk.

Advertisment

„Aduceți-vă aminte de el. Acesta este Mihail Mizințev. El conduce asediul asupra Mariupolului”, a spus ea.

Deși nu este o figură foarte cunoscută, Mizințev și-a creat o reputație de conducător brutal în timpul acestui conflict. Într-un apel telefonic interceptat și publicat de serviciile de securitate ucrainene în această săptămână, comandantul părea să ceară ca unui ofițer să i se taie urechile, ca pedeapsă pentru că nu purta uniforma corectă.

„Uitați-vă la gunoiul ăla care stă acolo, încruntat, cu ochii de bovină, arătându-mi fața aia nefericită, mutra lui împuțită. „De ce mai e în armată? Și de ce ar trebui să-mi pierd timpul cu mizeria asta? Dacă ești șeful unei unități, poartă-te ca atare. De ce mai are fața întreagă? De ce nu i s-a tăiat urechea? De ce nu șchiopătează ?”, se aude în înregistrare.

Advertisment
Advertisment