ExternUltima ora

Ce le-a promis Vladimir Putin soldaților din Rusia, pentru a pleca la război? „NATO va pune…” Când au aflat adevărul?

Un soldat din Rusia scoate la iveală ce le-a promis Vladimir Putin, pentru a pleca la războiul din Ucraina. Când au aflat, de fapt, adevărul?

Advertisment
Advertisement

Mai mulți soldați ruși capturați în plin război Rusia-Ucraina scot la iveală detalii greu de digerat, cu privire la modul în care Vladimir Putin i-a „momit” să se înroleze în armată. În fața reporterilor ucraineni, un tânăr a spus, cu prețul vieții sale, ce promisiune a primit din partea liderului de la Kremlin. Detaliile sunt departe de adevăr, motiv pentru care acesta a fost șocat când a ajuns pe front și a văzut că între Rusia și Ucraina se dă un adevărat război.

Pozdeev Andrei Iurievic în vârstă de doar 19 ani este ultimul soldat rus capturat de armata ucraineană, care a scos la iveală detalii nebănuite despre promisiune lui Vladimir Putin. Tânărul a povestit în fața jurnaliștilor cum, atât el, cât și mai mulți tineri din Rusia, au fost momiți să plece în ”misiunea militară” pe care Vladimir Putin o desfășoară în Ucraina. Nu știau de la început ce se va întâmpla, ci au fost mințiți, până în ultima clipă.

Advertisment

Ce le-a promis Vladimir Putin soldaților din Rusia, pentru a pleca la război? „NATO va pune…” Când au aflat adevărul?

”Ne-au spus că trebuie să ne antrenăm, pentru că americanii sunt pe cale să ocupe Ucraina, iar NATO va pune piciorul în Rusia”, a declarat tânărul.

Advertisment

„Oferim soldaților ruși o alegere: să moară într-un război nedrept, sau amnistia totală și 5 milioane de ruble de despăgubire dacă își pun armele jos și se predau voluntar în închisoare”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, într-un mesaj pe Facebook și Twitter.

Din ce în ce mai mulți soldați ruși ajung să se predea, tocmai pentru că nu își doresc atâtea pierderi de vieți omenești, dat fiind faptul că nu știau de la început unde vor merge sau ce urmează să se întâmple. Cei care se predau primesc aproximativ 46.000 de dolari și vor folosi sumele pentru a începe o nouă viață.

 

 

Advertisment
Advertisment