ActualitateExternshowbizStiri

VIDEO / A murit Tina Turner. Celebra artistă avea 83 de ani

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Celebra cântăreață Tina Turner a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

Marea cântăreaţă Tina Turner a încetat din viață miercuri, 24 mai 2023, la 83 de ani, a anunţat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Advertisment

“Anunţăm cu mare tristeţe moartea Tinei Turner”, se arată în comunicat, unede se mai precizează că celebra cântăreaţă americană, naturalizată elveţiană, lasă “în urma sa cea mai mare operă: muzica sa”.

Advertisment

Tina Turner, “regina rock’n roll” a decedat “în linişte astăzi la vârsta de 83 de ani după o îndelungată maladie în casa ei din Kusnacht, în apropiere de Zurich, în Elveţia”, mai menţionează documentul, potrivit Agerpres”Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, se mai arată în comunicat.

Tina Turner, o carieră impresionantă

Tina Turner (nume real Anna Mae Turner, născută Bullock) s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee. Când era adolescentă, mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm. Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm, notează sursa mai sus-menționată.

A înregistrat împreună cu Ike piesa ”A Fool In Love”, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite. Ike şi Anna s-au mutat în California, despărţindu-se de Kings of Rhythm, iar Anna şi-a schimbat numele în Tina Turner. Cei doi s-au căsătorit în 1962, în Mexic. În iulie 1976, în urma neînţelegerilor repetate, Tina şi Ike se despart.

În decembrie 1983, melodia “Let’s Stay together” se afla pe locul 5 în topurile britanice. Discul ”Private Dancer” a fost înregistrat la Capitol Records în aprilie 1984. Următorul single a fost ”What’s Love Got to Do With It?”, urmat de ”Private Dancer”. Tina Turner a primit apoi propunerea regizorului australian George Miller de a juca în a treia serie a filmului ”Mad Max – Beyond The Thunderdome”, alături de Mel Gibson, iar artista a acceptat. Tot atunci, noul ei single, ”What’s Love Got to Do With It?” ajunge pe locul 1 în topuri.

În 1985 a câştigat două trofee la Galele Premiilor Muzicale Americane. În acelaşi an, a primit trei premii importante: Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă pop (”What’s Love Got to Do With It?”), Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretă rock (”Better Be Good to Me”) şi Premiul pentru cea mai bună înregistrare (”What’s Love Got to Do With It?”). În 1989, lansează un nou album, pe care sunt incluse hiturile ”Simply the Best”, ”I Don’t Wanna Lose You” şi ”Steamy Windows”. În septembrie 1991, apare prima compilaţie cu cele mai mari hituri ale sale, ”Simply the Best”, ce ajunge pe primul loc la vânzări în 12 ţări.

În 1994, Tina se mută în Elveţia. Tina Turner a figurat, în 1996, în topurile americane cu două discuri single: “Missing You” şi “In Your Wildest Dreams”. La sfârşitul anilor ’90, Tina Turner a lansat multe duete de mare succes. Unul dintre ele, cu Eros Ramazotti, ”Cose Della Vita / Can’t Stop Thinking of You”, a apărut pe albumul ”Best of” al artistului italian, în 1997. În 1999, la împlinirea vârstei de 60 de ani, Tina e declarată vedeta cu cele mai sexy picioare, devansând-o pe Cindy Crawford. Artista anunţă că nu va mai susţine concerte pe marile scene ale lumii. În ultimul turneu întreprins s-au vândut bilete în valoare de peste 80 de milioane de dolari, pentru cele 118 show-uri ţinute. Ultimul spectacol susţinut de Tina Turner a avut loc în Anaheim, la 6 decembrie 2000, în faţa a peste 18.000 de persoane. În 2013, s-a recăsătorit cu producătorul muzical german Erwin Bach

Advertisment
Advertisment