ActualitateExtern

A fost declarată oficial o nouă epidemie

Congo a declarat o altă epidemie de Ebola, iar directorul Organizației Mondiale a Sănătății a confirmat.

Republica Democrată Congo a declarat o altă epidemie de Ebola, luni, conform Reuters. Directorul OMS, care a confirmat existența epidemiei, a explicat astfel că pandemia de coronavirus nu este singura amenințare asupra oamenilor.

OMS a confirmat o nouă epidemie

Ministrul Sănătății din Congo, Eteni Longondo, a informat că patru oameni au decedat în orașul Mbadaka, în urma contaminării cu Ebola. “Confirm faptul că ne confruntăm cu o altă epidemie de Ebola în Mbandaka. Vom trimite cât mai urgent vaccinuri și medicamente în noua zona afectată”, a spus ministrul.

“Solicit cetățenilor să își păstreze calmul și să respecte în continuare regulile de igienă. Trebuie să se spele des pe mâini cu apă și săpun și evite contactul cu oamenii bolnavi sau morți ce au avut febră sau au prezentat sângerări”, a adăugat Longondo.

Epidemia a fost confirmată de directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta a comentat situația într-o postare pe rețelele de socializare. “Noua epidemie ne aduce aminte de faptul că acest coronavirus nu reprezintă unica amenințare cu care oamenii se confruntă”.

Congo întâmpină dificultăți serioase în a încheia această epidemie ce durează deja de noi ani. Boala a omorât mai mult de 2 200 de oameni, până acum. În luna aprilie, țara a fost la un pas de a declara epidemia încheiată, însă un nou val și-a făcut apariția.

Și pandemia de coronavirus face victime în Congo

Până acum, au fost confirmate 3 194 de cazuri de infectare cu coronavirus, în Congo. Dintre persoanele contaminate, au decedat 72. Pe de altă parte, 3 194 de oameni ce au contactat virusul asiatic au fost vindecați.

La nivel global, au fost, până acum, 6,27 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre persoanele contaminate 376 000 au murit. De asemenea, 2,7 milioane de oameni infectați au reușit să învingă boala.