ActualitateStiri

Două fetițe din Iași, lovite de o mașină în timp ce se jucau. Una a murit, cealaltă este în stare gravă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Tragedie într-o localitate din Iași. Două fetițe au fost lovite de o mașină în timp ce se jucau. Una dintre micuțe a m urit, iar cealaltă se află în stare gravă.

Joi seara, două fete în vârstă de 11 ani au fost călcate de o maşină în timp ce se jucau pe un spaţiu verde din localitatea Ţibana. accidentul a avut loc pe Drumul Judeţean 248 A din satul Domniţa, din comuna Ţibana, transmite Agerpres.

Advertisment

Șoferul unui autoturism ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, apoi ar fi acroşat două minore, iar ulterior ar fi acroşat gardul unui imobil. În urma acestui accident rutier a rezultat rănirea a trei minore, două dintre ele s-ar fi aflat pe spaţiul verde şi una din autoturism, care au fost transportate la spital.

Advertisment

La scurt timp după internarea în spital, una dintre fetițe a murit. Medicii sunt rezervaţi şi în ceea ce o priveşte pe cea de-a doua fetiţă.

“Una dintre victimele de 11 ani a fost adusă în stare generală foarte gravă după ce a suferit un stop cardio-respirator, ea fiind resuscitată şi la faţa locului. Pe durata transportului, echipajul medical a făcut terapie de susţinere. La spitalul nostru a fost preluată de echipa multidisciplinară de la UPU, care a continuat terapia de suport, a efectuat explorări imagistice, după care pacienta a fost internată la ATI. Însă la scurt timp de la internare a suferit un nou stop cardiorespirator. Toate manevrele de resuscitare au fost fără rezultate.

Cea de-a doua pacientă în vârstă de 11 ani este în continuare internată la ATI, are multiple traumatisme, leziuni grave şi beneficiază de terapie de susţinere din partea unei echipe medicale multidisciplinare. Prognosticul este rezervat în acest caz. Fetiţa de 14 ani, care era pasager pe scaunul din dreapta al autoturismului care a provocat accidentul, este internată în clinica de ortopedie. Ea are o fractură la nivelul membrului superior, starea generală fiind bună”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii “Sf Maria” Iaşi, dr. Tamara Solange Roşu.

 

Advertisment
Advertisment