FOTO / Chef Richard Abou Zaki a primit reconfirmarea stelei Michelin pentru al patrulea an la rând. ”Este o bucurie enormă acest rezultat obținut alături de echipa mea”

Juratul Chefi la cuțite Chef Richard Abou Zaki deține pentru al patrulea an la rând simbolul excelenței culinare: steaua Michelin obținută cu restaurantul său, Retroscena.
Suprema distincție din domeniul gastronomic poate fi păstrată doar în urma unei evaluări riguroase făcute în fiecare an de către experții în industria HoReCa din juriul Michelin.
”Este o bucurie enormă acest rezultat obținut alături de întreaga mea echipă de la restaurantul Retroscena, care lucrează zi de zi la cel mai înalt nivel. Acest rezultat vorbește despre calitate, pasiune și dorința de a evolua constant. Este al patrulea an cu stea Michelin și de fiecare dată ne-a adus emoții uriașe. Pentru că această recunoaștere în lumea gastronomică mondială este greu de obținut – și mai greu de menținut. Zi de zi să păstrezi aceste standarde și să le oferi oaspeților tăi cea mai frumoasă experiență gastronomică și culturală este o responsabilitate foarte mare”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.
Reconfirmarea stelei Michelin este o provocare continuă și o performanță pentru profesioniștii din domeniu. ”Mă bucur extraordinar de mult că printre cei care apreciază munca noastră se numără și mulți români. Chiar recent, într-una dintre seri, jumătate dintre oaspeții mei de la restaurant au fost români. Sunt oameni care vin din Timișoara, Iași, Cluj, București. Am avut de câteva ori și oaspeți din Piatra Neamț, orașul meu natal. Acest lucru îmi umple inima de bucurie și mă face să înțeleg o dată-n plus cât de important este un astfel de rezultat – și faptul că da, fine dining-ul poate face lumea să călătorească. Să parcurgi 1.500–2.000 de kilometri înseamnă că, într-adevăr, îți dorești să trăiești acea experiență culinară. Iar acesta este farmecul suprem al gastronomiei la cel mai înalt nivel”, a mai spus Chef Richard Abou Zaki, care în urmă cu patru ani a devenit cel mai tânăr Chef cu o stea Michelin din Italia și singurul român care deține cea mai înaltă distincție din industria gastronomică.