ActualitateStiriVreme

Avertizare de cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare în București și 11 județe

Advertisment
Advertisement
efume.ro

A fost emisă o avertizare de cod galben de ploi, lapoviță și ninsoare pentru București și 11 județe, începând de joi seară.

Avertizarea cod galben va fi în vigoare de joi de la ora 18.00 și până vineri la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, în intervalul respectiv, în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp, menționează Hotnews.

Advertisment

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în Capitală vor fi mai ales ploi și lapoviță și local se va depune polei.

Advertisment

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h. Pe alocuri, vor fi depuneri de polei în sud-estul și centrul țării, mai spune Autoritatea Națională de Meteorologie.

Advertisment
Advertisment