ActualitateVreme

Vremea în luna martie va fi puțin anevoaioasă

Chiar dacă e primăvară, iarna e posibil să reapară cu ploi și ninsori.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Meteorologii ne anunță că vremea nu va fi întocmai la fel de însorită toată luna, din păcate. Sunt șanse să apară ploi și ninsori în unele regiuni ale preaiubitei noastre țară. Posibil să vină iarna pe timp de primăvară, în luna martie.

Vremea în Transilvania

Media temperaturilor va ajunge la 3 grade, dar încetul cu încetul temperaturile vor crește o dată cu trecerea zilelelor. La finalul lunii, temperaturile medii vor fi undeva pe la 10 grade celsius. Pe timp de noapte, temperaturile vor avea o creștere asemănătoare ca pe timpul zilei, va scădea până la -8 grade celsius până pe 23 martie, dar apoi va crește puțin până la -2 grade celsius.

Advertisment

Precipitațiile vor avea un număr foarte ridicat, cât pe timp diurn, cât pe timpul nocturn, dar pe la finele lunii se va regresa și va reajunge la numărul de precipitații normal acestei luni.

Advertisment

 

Vremea în Banat

În zilele ce urmează temperaturile vor fi undeva pe la 17-18 grade celsius, însă după 21 martie, aceste temperaturi vor scădea și posibil să ajungă până la 7 grade, dar nu e motiv de îngrijorare căci și la bănățeni vor crește temperaturile și se vor putea bucura de dulcea vitamina D oferită de Sfântul Soare.

Cele mai scăzute precipitații se preconizează a fi între 21-24 martie.

Prognoza în Moldova

În zilele ce urmează, regiunea vestită pentru cele mai frumoase mănăstiri, va fi binecuvântată de temperaturi maxime până la 15 grade, însă fericirea nu va ține mult timp, căci până în 23 martie acestea vor scade până la 5 grade celsius. Ca în restul regiunilor, nu trebuie să fie îngrijorare căci temperaturile vor crește destul de mult ca să vă bucure inimile.

Prognoza moldovenilor vine și cu niște precipitații extrem de reduse, dar vor crește până pe 22 martie destul de mult.

Vremea în Dobrogea

În următoarele zile temperaturile vor crește mult, atingând aproximativ 15 grade celsius. Vremea se va răci după, ajungând până la 4 grade, dar prognoza e blândă și până la sfârșitul lunii temperaturile vor ajunge până la aproximativ 10 grade.

Precipitațiile vor fi scăzute, dar pe la sfârșitul lunii vor crește. În general, acestea vor fi la un nivel mediu.

 

Prognoza în Muntenia

Sudiștii vor avea parte de un maxim al temperaturilor până în 17 grade, cu creștere în următoarele zile. Din păcate aceștia nu se vor putea bucura prea mult de temperaturile plăcute, căci vremea va deveni puțin mai neplăcută, deodată cu scăderea temperaturilor.

Precipitațiile vor fi cele mai bine conturate în perioada 21 – 23 martie.

 

Vremea la munte

Temperaturile maxime vor avea o medie de 6 – 7 grade, acestea crescând până în 20 martie. Până în data de 23 martie temperaturile vor scădea semnificativ și vor ajunge la -4 grade. În ultimele zile ale lunii temperatura va crește și vor ajunge până în 1-2 grade celsius.

Cât despre precipitații, sunt șanse să apară ninsoarea mai ales în intervalul 21 – 24 martie, în rest, precipitațiile vor fi trecătoare, însă ridicate.

 

Advertisment
Advertisment