Actualitate

Volodimir Zelenski, apel disperat către Uniunea Europeană! E pe cale să distrugă Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a realizat un nou apel disperat către Uniunea Europeană și specialiștii spun că vrea să distrugă Rusia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Războiul dintre Rusia și Ucraina pare că nu este pe cale să se termine prea curând, motiv pentru care Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a lansat un nou apel disperat către lideri ai statelor din Uniunea Europeană. Specialiștii sunt de părere că actul său poate să distrugă Rusia, căci sancțiunile economice impuse deja statului condus de Vladimir Putin vor avea efecte catastrofice pentru majoritatea populației

De data aceasta, însă, președintele Volodimir Zelenski a realuat un apel mai vechi către Uniunea Europeană. Președintele ucrainean cere liderilor statelor să impună sancțiuni băncilor, dar și importurilor de petrol rusesc. Totodată, potrivit Reuters, Volodimir Zelenski cere stabilirea unui calendar care să releve perioada în care state din Uniunea Europeană vor renunța la a mai importa daz din Rusia.

Advertisment

Volodimir Zelenski, apel disperat către Uniunea Europeană! E pe cale să distrugă Rusia

“Nu putem aştepta. Avem nevoie de decizii puternice, iar UE trebuie să le ia acum. UE trebuie să sancţioneze petrolul şi băncile din Rusia. Fiecare stat membru trebuie să stabilească un termen limită la care va refuza sau limita resursele energetice (n.red. – ruseşti) precum gazul. Numai atunci guvernul rus va înţelege că trebuie să caute pacea, că războiul se transformă într-o catastrofă pentru ei”, a precizat Volodimir Zelenski, în cadrul unei videoconferințe din Parlamentul Lituaniei, transmite Agerpres.

Advertisment

Mai mult decât atât, Volodimir Zelenski continuă seria destăinuirilor și transmite că masacrul din Bucha și ororile care s-au produs acolo nu sunt un caz izolat. Potrivit spuselor sale, soldați ruși au comis asemenea fapte greu de imaginat în mai multe dintre orașele în care au ajuns, de unde au fost raportate crime împotriva civililor. Mai mult, șeful statului se așteaptă la o ofensivă rusească în estul țării, după ce Vladimir Putin și-a retras trupele din Nordul Ucrainei dar și din jurul Kievului, concentrarea de forțe armate fiind acum în estul țării.

Advertisment
Advertisment