ActualitateUltima ora

Vladimir Putin atacă România?! Armata rusă e din ce în ce mai aproape de țara noastră!

După ce armata rusă a început să se apropie amenințător de țara noastră, din ce în ce mai multe persoane se întreabă dacă Vladimir Putin atacă România.

Advertisment
Advertisement

Rusia și-a schimbat strategia și, potrivit imaginilor surprinse de sateliți, a detașat o serie de nave de război în Odessa, foarte aproape de granișa cu țara noastră. În acest sens, din ce în ce mai multe persoane se întreabă dacă Vladimir Putin va ataca România, dat fiind faptul că armata rusă se apropie cu pași repezi de granița noastră.

Potrivit Naval News, marina Rusiei a fost surprinsă de satelitul Sentinel 2: este vorba despre 14 nave, după cum transmite Damien Symon, un analist independent de apărare. Specialiștii au analizat navele și au explicat că este vorba despre treu grupuri rusești, formate din două echipe de combatanți și una pentru debarcare. Din acest motiv, există numeroase semne de întrebare în ceea ce privește deciziile Kremlinului, iar populația începe să se teamă că Vladimir Putin ar putea ataca și România.

Advertisment

 Vladimir Putin atacă România?! Armata rusă e din ce în ce mai aproape de țara noastră!

Grupul 1, cel sudic, pare a fi condus de Clasa Slava Moskva. Conține două nave de debarcare in clasa Aligator și nava de debarcare din clasa Ivan Gren Pyotr Morgunov. De asemenea, are și o navă mică de război și, posibil, corvetă de rachete din clasa Buyan-M. Un alt grup, etichetat Grupul 2, este situat în partea nordică. Acesta pare a fi alcătuit din nave mai mici de război, cum ar fi corvete de rachete care sunt așezate într-o formațiune pătrată.

Advertisment

Vladimir Putin nu dă deocamdată semne că ar ataca România, deși Ambasada Rusiei a făcut mai multe comentarii oficiale cu privire la sancțiunile impuse Moscovei. Cu toate acestea, trupele navale rusești au fost localizate pe coasta ucraineană, lângă odesa, la doar 15 kilometri de România.

 

 

Advertisment
Advertisment