Actualitate

Vine IARNA în România! Avertizare meteorologică pentru mai multe județe: cod galben!

Vine iarna în România! ANM a emis o avertizare meteorologică pentru mai multe județe: cod galben de ninsori și viscol.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

ANM, Administrația Națională de Meteorologică, a emis o avertizare meteorologică de cod galben de ninsori și viscol, pentru mai multe județe. Vine iarna în România.

Chiar în prima zi de primăvară, județele Constanța și Tulcea se află sub cod galben de ninsori și viscol. Regiuni din Moldova, Dobrogea, estul Munteniei dar și în zona montană înaltă vântul va sufla puternic, viscolind astfel ninsoarea. O avertizare meteorologică fără cod a intrat în vigoare marți, la ora 10:00 și este valabilă până joi, la aceeași oră.

Advertisment

Vine IARNA în România! Avertizare meteorologică pentru mai multe județe

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării, precum şi în Carpații Orientali şi Meridionali, temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă. Temporar vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

Advertisment

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben pentru județele Constanța și Tulcea, valabilă până miercuri, 2 martie, ora 10:00. În intervalul menţionat, în judeţele Constanţa şi Tulcea va continua sã ningã local moderat cantitativ şi se va depune strat de zãpadã ce va avea grosimi în medie de 10…15 cm.

 

Advertisment
Advertisment