Actualitate

Vești extraordinare pentru copii. Elevii vor avea transportul gratuit

Potrivit ministrului Educației, elevii nu mai de ce să-și facă probleme. Vor avea transportul gratuit.

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii vor avea transportul gratuit. Se lucrează la Ordonanța de Urgență.

Vești extraordinare pentru copii. Elevii vor avea transportul gratuit

Se pregătește Ordonanța de Urgență care vorbește de transportul gratuit al elevilor. Vestea a fost dată de Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, care a vorbit despre acest lucru. Din păcate însă, copiii care fac naveta sunt într-o situație foarte grea.

„Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat. Și dacă este nereglementat este greu să îl introduci în cadrul legal (…), deci nu poate fi decontat. Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgență pentru ca sumele care sunt deja prevăzute în bugetul Ministerului Educației”, a declarat ministrul Educației.

E vorba de o sumă de 100 milioane de lei

Pe de altă parte, tot ministrul Educației a spus că în acest proiect de lege este cuprinsă suma de 100 milioane de lei. Acești bani urmează să fie folosiți imediat ce proiectul urmează să fie aprobat. „Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se întârzia decontarea efectivă a navetei elevilor, pentru că este un element extrem de important.

Pentru foarte mulți dintre ei această posibilitate de decontare face diferența între a putea merge la școală și a nu putea merge la școală. Sumele există în buget, gratuitatea este totală. Este vorba de o procedură care să coreleze cu legea această posibilitate de decont. Noi avem în atenție cu maximă urgență pentru a putea deconta de îndată ce legea bugetului va fi aprobată”, a mai spus ministrul Educației. Din păcate, nu același lucru bun se întâmplă și cu studenții, care nu mai au gratuitate la transportul în comun.