Actualitate

Un real sprijin pentru pensionarii de peste 65 de ani

Având în vedere că foarte mulți bătrâni se află singuri, Statului Român a decis să le fie alături

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Autorităților locale au decis că vor sprijini bătrânii în lupta epidemiei de coronavirus. Marcel Vela susține că se implementează o serie de măsuri de precauție pentru a salva viața acestora.

Se vor impune restricții de circulație și se vor închide anumite locații specifice, pe toată această perioadă.

Advertisment

Ministrul de Interne face un anunț de mare importanță

Autoritățile locale se arată foarte grijulii pentru viața vârstnicilor de la noi din țară.

Advertisment

În urma dezbaterilor oficiale, s-a decis că persoanele în vârstă de peste 65 de ani fără susținători vor fi ajutați de către autorități în aceste clipe deosebit de dificile.

Nu pot fi lăsați deoparte bătrânii care nu beneficiază de nici o formă de ajutor, din moment ce se recurge la formă de izolare generală. Autoritățile vor întocmi o statistică exactă pentru a vedea câte persoane de acest fel se află în România.

Se va ține o evidență clară, pentru că se dorește ca toți bătrânii neajutorați să fie ajutați în mod egal. Conform legislației în vigoare autoritățile sunt obligate să le ofere sprijin pentru a limita expunerea lor în exteriorul domiciliului. În momentul de față există un risc crescut al îmbolnăvirilor pentru persoanele în vârstă, de aceea este mai bine să stea în casă.

Măsuri preventive menite să ajute vârstnicii să depășească cu bine această perioadă

Evidențele vor fi actualizate în fiecare săptămână de către centrul județean din București. De aici se coordonează cu maximă eficacitate întreaga intervenție.

Autoritățile fac eforturi susține pentru a identifica modalitățile de sprijin ideale pentru persoanele fără sprijin. În urma celor întâmplate la nivel global s-a constatat că persoanele în vârstă sunt cu precădere predispuse să fie contaminate cu acest virus.

Acest lucru se datorează faptului că suferă și de alte afecțiuni. De la o anumită vârstă și corpul nu mai are putere să lupte. În cele din urmă, s-au înregistrat cele mai multe decese ale persoanelor în vârstă.

Specialiștii care se ocupă de întocmirea statisticilor oficiale susțin că rata de mortalitate crește cu un procent de 8% în rândul persoanelor cu vârstă de peste 60 de ani. După cum arată studiile, bătrânii care au vârste peste 80 de ani sunt cei mai loviți de coronavirus  având în vedere că aceștia au o rată de mortalitate de 18%.

În urma statisticilor întocmite anul trecut, la noi în țară se aflau 5.180 milioane de pensionari. Dintre aceștia cei mai mulți au o formă de sprijin. Cei care se află singuri vor beneficia de ajutor de la Statul Român, pentru a depăși mai ușor această perioadă delicată.

Advertisment
Advertisment