Actualitate

Un polițist a fost surprins bătând un cetățean în stradă

Un agent a fost filmat în timp ce agresa o persoană care nu respectase măsurile referitoare la distanțarea socială.

Advertisment
Advertisement
efume.ro
Evoluția pandemiei de coronavirus a determinat autoritățile să ia măsuri radicale pentru a stopa răspândirea Covid-19. Astfel, cetățenii sunt obligați să nu își părăsească locuințele fără a avea un motiv întemeiat.

Agentul a lovit în mod repetat cetățeanul

Miercuri seară au apărut pe internet imagini în care un polițist bătea un cetățean care nu respecta regulile izolării. Imaginile surprind un agent care lovește puternic o persoană în plină stradă. Un alt polițist e văzut cum încearcă să calmeze situația.

Pe internet, oamenii care au urmărit imaginile au fost revoltați. Reacția Poliției Capitalei nu a întârziat să apară. Aceasta a declarat să bărbatul respectiv nu a acceptat legitimarea. Totodată, conform anunțului, agentul violent va fi cercetat de structurile interne.

Advertisment

După incident, bărbatul lovit a strigat către o altă persoană aflată în apropiere, care începe să fugă. Polițistul aleargă după el, iar o mașină de poliție cu girofarul prins apare imediat. Astfel, este prins și cea de-a două persoană de către oamenii legii.

Advertisment

Comunicatul Poliției Capitalei informează că cei doi bărbați au fost sancționați contravențional în urma refuzării legitimări. Astfel, fiecare a primit o amendă în valoare de 200 de lei. Din cauza faptului că bărbații nu aveau asupra lor documentele prevăzute de Ordonanțele Militare, ei au fost sancționați și cu suma de 10 000 lei.

În același comunicat se anunță că cercetarea agentului agresiv a fost începută în urmă sesizării din oficiu a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Dumitru Coarnă, președintele SNPPC a ținut să lămurească și el situația. Acesta a spus că cei doi bărbați care nu au respectat măsurile autorităților erau în stare de ebrietate. Mai mult, aceștia i-ar fi înjurat și scuipat pe polițiști.

Tot mai multă lume încalcă regulile referitoare la distanțarea socială

În ultimele 24 de ore, oamenii legi au depistat nu mai puțin de 7 741 de persoane care nu au respectat restricționarea circulației. Acestea au primit amenzi în valoare totală de 16 647 253 de lei.

Până astăzi, au fost depistate 5 202 de cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, 229 de oameni depistați cu Covid-19 au decedat. În România se află 25 586 de persoane în carantină instituțională. În izolare la domiciliu, monitorizați medical, sunt încă 87 400 de oameni.

Advertisment
Advertisment